ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βιβλιοπαρουσίαση στην Αλόννησο

βιβλιοπαρουσίαση-στην-αλόννησο-693735

Τον τοπικό πλούτο κατέγραψε ο καθηγητής Αθανάσιος Πάππος

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επιτυχημένη εκδήλωση παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή το νέο βιβλίο του Αθανασίου Πάππου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Αλοννήσου.

Ο Αθανάσιος Πάππος γεννήθηκε και ζει στην Αλόννησο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως καθηγητής γαλλικής γλώσσας, ενώ για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας Αλοννήσου. Από πολύ νωρίς, ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια και για πολλά χρόνια αργότερα ασχολήθηκε με την καταγραφή του λαογραφικού πλούτου του νησιού.

Έτσι γεννήθηκε το βιβλίο «Το δημοτικό τραγούδι στην Αλόννησο», το οποίο παρουσιάστηκε στους κατοίκους του νησιού. Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή παραδοσιακών τραγουδιών, τα οποία ο ίδιος κατέγραψε μέσα από αφηγήσεις και ερμηνείες ηλικιωμένων. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, ενώ το πρώτο με τίτλο «Τα παραμύθια και οι μύθοι στην Αλόννησο» εκδόθηκε το 2010 και έχει μεταφραστεί σε τρεις ξένες γλώσσες.

Την παραπάνω εκδήλωση οργάνωσε και παρουσίασε η καθηγήτρια του Γυμνασίου – Λυκείου Αλοννήσου και δημοτική σύμβουλος Κική Αναγνώστου. Στην παρουσίαση συμμετείχαν μαθήτριες του Λυκείου Αλοννήσου με την απαγγελία στίχων των τραγουδιών του βιβλίου, ενώ στο πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν η αδερφή του συγγραφέα και άλλες κυρίες του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου