Σύλλογος ΟΤΑ: Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασία της Καθαριότητας Σκοπέλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-16, 12:48:08
Σύλλογος ΟΤΑ: Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασία της Καθαριότητας Σκοπέλου

Απαράδεκτες χαρακτηρίζονται από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας οι συνθήκες εργασίας στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

"Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Σκοπέλου για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι υπάλληλοι στην υπηρεσία καθαριότητας.

Χώρος αμαξοστασίου.....τα παλιά σφαγεία του Νησιού. Χώροι υγιεινής  ...ανύπαρκτοι. Μόνο υγρασία και τσιγκέλια των σφαγείων παντού. Οχήματα τα οποία δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και οχήματα με κομμένα σασί να κυκλοφορούν βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των εργαζομένων.

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι εν λόγω υπάλληλοι δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα!!!!!. Υπερωρίες μηδέν. Ρεπό..ναι δίνονται. Αλήθεια που είναι η εφαρμογή της νομοθεσίας για το πενθήμερο και για την εργασία του Σαββάτου (ρεπό την Δευτέρα). Κάποιοι άνθρωποι δουλεύουν και θέλουν να αμείβονται και όχι για να κάθονται το χειμώνα.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι πριν τις εκλογές!!!! θα είναι έτοιμοι οι χώροι υγιεινής. Πέντε χρόνια χρειάστηκαν για να γίνουν αυτοί οι χώροι.

Ζητάμε εδώ και τώρα να λυθεί το πρόβλημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου.

Ζητάμε να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Όχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων με κίνδυνο την ζωή τους.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τους εργαζομένους στο Δήμο Σκοπέλου να εφαρμόζουν ότι λέει η νομοθεσία, να χρησιμοποιούν τα ΜΑΠ, να μην τρομοκρατούνται και να ενημερώσουν το σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει".

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
6
=