Διαφυλάττουν τη σκιαθίτικη ιστορία

Τελευταία ενημέρωση: 2018-11-11, 19:45:56
Σημαντικά εκθέματα στο Ναυτικό Μουσείο της Σκιάθου
Διαφυλάττουν τη σκιαθίτικη ιστορία

Λεύκωμα θα εκδώσει το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης

Την έκδοση λευκώματος προγραμματίζει το Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης της Σκιάθου, προκειμένου να αναδείξει τη Σκιάθο του περασμένου αιώνα.

Το υλικό που συγκεντρώθηκε αρχικά από τον Σύλλογο Συνταξιούχων Ναυτικών της Σκιάθου εμπλουτίζεται από επιπλέον αρχειακό υλικό και φωτογραφίες, προκειμένου να υλοποιηθεί ένας στόχος ετών. Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ναυτικών της Σκιάθου Γιάννης Παρίσης, «ψυχή» του Ναυτικού Μουσείου της Σκιάθου, υπογράμμισε ότι βασικός στόχος της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί η τοπική ιστορία της Σκιάθου και παράλληλα να δημιουργηθεί μια παρακαταθήκη γνώσης για τις επόμενες γενιές.

Το Ναυτικό Μουσείο της Σκιάθου «φιλοξενείται» σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Σκιάθου και προσελκύει πολλούς επισκέπτες στη διάρκεια της σεζόν, Ελληνες και ξένους.

Η έκδοση λευκώματος εντάσσεται στους στόχους του Ναυτικού Μουσείου της Σκιάθου και γι’ αυτό τον λόγο καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια, προκειμένου να συγκεντρωθούν και άλλες φωτογραφίες, που καλύπτουν χρονικό εύρος από το 1900 μέχρι το 1970, αναδεικνύοντας πρόσωπα και στιγμές του παρελθόντος στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, ο πρόεδρος του Μουσείου Γιάννης Παρίσης απευθύνει κάλεσμα σε όποιον διαθέτει φωτογραφικό υλικό να το στείλει, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην έκδοση. Η αποστολή των φωτογραφιών μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο e mail του Μουσείου, με την προϋπόθεση πως η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να έχει υψηλή ανάλυση (πάνω από 3MB), είτε ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Μουσείου και στην περίπτωση αυτή οι φωτογραφίες θα επιστραφούν στους κατόχους τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=