ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής προβολή της Σκιάθου

διεθνής-προβολή-της-σκιάθου-834136

Δυναμική συμμετοχή του νησιού στη World Travel Market του Λονδίνου που ξεκίνησε χθες

Δυναμική είναι για μια ακόμη χρονιά η παρουσία της Σκιάθου στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market του Λονδίνου που ξεκίνησε χθες στη βρετανική πρωτεύουσα και θα διαρκέσει έως αύριο, με τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού, αλλά και επισκεπτών από όλο τον κόσμο. Ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει με δικό του περίπτερο και υψηλές προσδοκίες, καθώς οι Βρετανοί επισκέπτες, που φέτος ανήλθαν σε 80.000 για το νησί του Παπαδιαμάντη, εκπροσωπούν μεγάλο ποσοστό του εισερχόμενου τουρισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τη Σκιάθο εκπροσωπούν ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Διολέττας, πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συναντήσεις με tour operators από όλο τον κόσμο, που είτε έχουν αναπτύξει σταθερή συνεργασία με τη Σκιάθο, είτε αναζητούν νέους προορισμούς.

Η World Travel Market είναι μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού και οι συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο ενισχύουν τις τουριστικές «μετοχές» της Σκιάθου σε διεθνές επίπεδο.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Διολέττα, ο οποίος ανέφερε ότι τα ραντεβού είναι σε μεγάλο ποσοστό προκαθορισμένα και υπάρχει πάντα ενδιαφέρον για τη Σκιάθο, καθώς υπάρχουν και καινούργιοι πράκτορες, οι οποίοι αναζητούν νέους προορισμούς. Στο πλαίσιο της κορυφαίας εμπορικής έκθεσης του εξωτερικού, οι επαγγελματίες που συμμετέχουν κλείνουν συμβόλαια για την επόμενη χρονιά.

«Η Σκιάθος είναι από τους δυνατούς προορισμούς του ΕΟΤ» επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που κατευθύνεται προς το νησί».

Το νησί συμμετέχει με μεγάλες προσδοκίες στη συγκεκριμένη έκθεση, προσβλέποντας σε ευρύτερη διεθνή προβολή στις χώρες του εξωτερικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου