ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Άνεργοι πληρώνουν 100 ευρώ κάθε μήνα!

άνεργοι-πληρώνουν-100-ευρώ-κάθε-μήνα-416551

Πρωτοβουλία για να σταματήσει το «πρωτοφανές και απαράδεκτο», όπως το χαρακτήρισε, να υποχρεώνονται οι άνεργοι της Σκοπέλου να πληρώνουν κάθε μήνα ακόμη και 100 ευρώ για να ανανεώνουν την κάρτα ανεργίας αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου και σε κατοίκους του νησιού κατά την επίσκεψή του στο νησί, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Φίλιππο Χήρα, ο Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια και να του ζητήσει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος για να μην επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο άνθρωποι που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και κάτοικοι ανέδειξαν στον Περιφερειάρχη τα προβλήματα της Σκοπέλου τονίζοντας ιδιαίτερα την αντίθεσή τους στις προωθούμενες συγχωνεύσεις σχολείων. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μαζί σας», διαβεβαίωσε ο Κ. Αγοραστός και τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να έχουν τον κυρίαρχο λόγο σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Παράλληλα ο Κ. Αγοραστός δεσμεύτηκε να παρέμβει στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων (ακριβά εισιτήρια, αραιά δρομολόγια) καθώς και το Leader Αλιείας, όπως κι έπραξε στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό την περασμένη Πέμπτη (ο Υπουργός συμφώνησε να γίνει νέα συνάντηση για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με τη συμμετοχή και των Δημάρχων των νησιών).

Νευραλγικής σημασίας θέματα που επισημάνθηκαν στον Περιφερειάρχη είναι μεταξύ άλλων η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού και του δικτύου αποχετεύσεων, οι βελτιώσεις στα λιμάνια Σκοπέλου και Γλώσσας καθώς και στο δρόμο Σκοπέλου – Γλώσσας, η προώθηση του Γενικού Πολεοδομικού Σκοπέλου, η έλλειψη ιατρών, οι βελτιώσεις στους αγροτικούς δρόμους.

Ειδική αναφορά έγινε για το νομοσχέδιο της Υπουργού Περιβάλλοντος για τις περιοχές NATURA με τον κ. Αγοραστό να υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αμέσως παρενέβη στο Υπουργείο καταθέτοντας συμβιβαστικές και ρεαλιστικές προτάσεις.

Εκτενής συζήτηση έγινε για τον τουρισμό και ιδίως για την αναγκαιότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου ενώ κατά την παραμονή του στη Σκόπελο ο κ. Αγοραστός επισκέφθηκε την αγορά της πόλης και είχε συναντήσεις με τον Συνεταιρισμό Σκοπέλου, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και ιδίως των ενοικιαζόμενων δωματίων, τον συνεταιρισμό γυναικών καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΟ Σκοπέλου από την οποία ενημερώθηκε για τα προβλήματα του σταδίου του νησιού και το μεγάλο κόστος μετακίνησης για να μετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα (ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε τα ζητήματα αυτά στον κ. Γερουλάνο).

Τέλος ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι είναι σε συνεχή επαφή με τις Δημοτικές Αρχές και τους κατοίκους των Σποράδων δείχνοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον για τα νησιά.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου