ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο αρχείο η προκαταρκτική για το Περι/κό Ιατρείο Αλοννήσου

στο-αρχείο-η-προκαταρκτική-για-το-περι-837104

Από την εισαγγελική έρευνα δεν διαπιστώθηκε κανένας κίνδυνος από τη δραματική υποστελέχωση

Στο αρχείο μπήκε η προκαταρκτική εξέταση που διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου μετά από μήνυση του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη για πρόκληση κινδύνου της σωματικής ακεραιότητας και υγείας των κατοίκων του νησιού και των ασθενών λόγω της υποστελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη λύπη και απογοήτευση. «Νιώθω απογοητευμένος και ως δήμαρχος και ως δημότης και ως κάτοικος ακριτικού νησιού και ως πολίτης και ως φορολογούμενος πολίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι: «Ενώ η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με τον Νόμο να παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα στους πολίτες δυστυχώς φαίνεται ότι η Δικαιοσύνη κρίνει ότι αυτή η παροχή προαιρετική. Η απόφαση του Δικαιοσύνης είναι σεβαστή, αλλά απογοητευτική για εμένα».

Η προκαταρκτική

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης ελήφθησαν σειρά καταθέσεων όμως δεν διαπιστώθηκε να κινδύνεψε η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του νησιού.

Μετά την εξέλιξη αυτή η δικογραφία της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας η οποία ενέκρινε και εκείνη με τη σειρά της την αρχειοθέτηση της δικογραφίας καθώς η μήνυση κρίθηκε νομικά ότι ήταν αστήρικτη.

Η υπόθεση είχε πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης τον Απρίλιο του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Φεβρουαρίου του περασμένου έτους ο δήμαρχος του νησιού απογοητευμένος από την επικρατούσα κατάσταση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Αλοννήσου κατέφυγε τελικά στη Δικαιοσύνη

Ο κ. Βαφίνης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.

Στη μηνυτήρια αναφορά κατέγραφε αναλυτικά την κατάσταση που επικρατούσε στο περιφερειακό ιατρείο, όπου σήμερα υπηρετεί ένας αγροτικός ιατρός, μία νοσηλεύτρια, μία βοηθός ακτινολόγου και ένας μόνιμος υπάλληλος οδηγός ασθενοφόρου.

Πάλι έμεινε με έναν γιατρό

Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος αγροτικός ιατρός αποχώρησε στις 13 Αυγούστου και έκτοτε η 5η ΔΥΠΕ στέλνει στο νησί επιμελητές γιατρούς κυρίως όμως τους καλοκαιρινούς μήνες και από τον Σεπτέμβριο και μετά στέλνει έναν επιμελητή το μήνα για μία εβδομάδα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν υπάρχει δεύτερος γιατρός.

Ωστόσο, προχθές υπογράφηκε απόφαση από το αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλος Πολάκης προκειμένου να σταλθεί οπλίτης αγροτικός ιατρός. Ο γιατρός αναμένεται να αναλάβει υπηρεσία τέλος Νοεμβρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου