ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δεκάδες αιμοδότες στα νησιά των Σποράδων

δεκάδες-αιμοδότες-στα-νησιά-των-σπορά-839562

Με θετικό πρόσημο και μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται η εξόρμηση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» στα νησιά των Βορείων Σποράδων, που ενισχύουν με 500 περίπου φιάλες ετησίως, την προσπάθεια.

Η εθελοντική αιμοδοσία στην Αλόννησο ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ τον επόμενο μήνα προγραμματίζεται ανάλογη δράση στη Σκόπελο και τον Δεκέμβριο στη Σκιάθο.

«Επισκεπτόμαστε δύο φορές τον χρόνο τα νησιά και πραγματοποιούμε αιμοδοσία για να τους εξυπηρετούμε ανά πάσα στιγμή, όποτε υπάρχει ανάγκη» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει παράλληλα, ότι σε κάθε εξόρμηση, συγκεντρώνονται 50 περίπου φιάλες αίματος στην Αλόννησο, 100 στη Σκόπελο και 100 στη Σκιάθο, γεγονός που αποδεικνύει την ευαισθησία και την διάθεση προσφοράς που διακρίνει τους κατοίκους των νησιών.

Οι πρωτοβουλίες εθελοντικής αιμοδοσίας πραγματοποιούνται επί σειρά ετών και δεκάδες κάτοικοι των Βορείων Σποράδων ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και σπεύδουν να εγγραφούν στον σύλλογο. Ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών επισημαίνει την ανάγκη εγγραφής νέων μελών στον σύλλογο, ενώ δεν παραλείπει να επαναλάβει ότι κάθε δράση που αναπτύσσεται, έχει ως αποδέκτες το κοινωνικό σύνολο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου