ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο πόδι οι κάτοικοι της Σκοπέλου για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας

στο-πόδι-οι-κάτοικοι-της-σκοπέλου-για-τ-728800

Φωνή διαμαρτυρίας ύψωσαν χθες φορείς και κάτοικοι της Σκοπέλου, συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Κέντρου Υγείας, με βασικά αιτήματα την άμεση κάλυψη των θέσεων παιδιάτρου και χειριστή ακτινοσκοπικού, την ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές και την άμεση επισκευή των κτιριακών προβλημάτων που προκύπτουν.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εξέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα, το οποίο προώθησαν στον Δήμο Σκοπέλου και τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να βρεθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα.

«Το τελευταίο διάστημα, με την αποχώρηση της παιδιάτρου και τη μετακίνηση του χειριστή του ακτινοσκοπικού μηχανήματος, η οριακή λειτουργία του Κέντρου Υγείας του νησιού μας επιδεινώθηκε και πλέον η μοναδική δημόσια μονάδα Υγείας της περιοχής μας υπολειτουργεί» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Απαριθμώντας τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, οι πρωτεργάτες της παραπάνω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας επισημαίνουν στην κοινή τους ανακοίνωση ότι: «Μετά τη λήξη της μετακίνησης ενός ιατρού γενικής ιατρικής, το βάρος της ευθύνης για την κάλυψη των αναγκών κατοίκων και επισκεπτών γίνεται πλέον ασήκωτο για τους εναπομείναντες έναν επικουρικό ιατρό και τους τέσσερις «υπηρεσίας υπαίθρου», ενώ εξακολουθούν οι τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Απουσιάζει απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (δεν υπάρχει δυνατότητα ακόμη και για μια γενική αίματος) και το κτίριο, ενόψει μάλιστα του χειμώνα, παρουσιάζει εμφανή και σοβαρά προβλήματα στεγανότητας και θέρμανσης.

«Να μην επιτρέψουμε άλλο να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε. Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Οργάνωση και πάλι μέσα από τα Σωματεία» καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου