ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προτεραιότητα στις πληγείσες περιοχές της Σκιάθου

προτεραιότητα-στις-πληγείσες-περιοχ-730808

Σε αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος προχωρά ο Δήμος Σκιάθου, προκειμένου να υλοποιηθούν εργασίες επιδιόρθωσης των ζημιών που έχουν υποστεί δρόμοι του νησιού, μετά την επέλαση του «Ζορμπά». Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη.

Προβλήματα εντοπίζονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, όπως στον δρόμο προς την Πούντα, το λιμάνι των Κουκουναριών, την Αγία Ελένη και αλλού. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται, ωστόσο, στο αγροτικό δίκτυο του νησιού, όπου άφησε βαθιές πληγές και το αποτύπωμά του ο κυκλώνας που έπληξε πρόσφατα τη Σκιάθο.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ηλίας Σταμέλος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο όγκος του νερού που δέχτηκε το νησί δεν είχε προηγούμενο και οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο είναι εκτεταμένες. Στο μεταξύ, το έμψυχο δυναμικό με τα διαθέσιμα μηχανήματα του Δήμου Σκιάθου εργάζεται πυρετωδώς, για να κλείσει τις πληγές που άνοιξε ο «Ζορμπάς», ενώ παράλληλα το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με υπουργική απόφαση.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις των νοικοκυριών που έχουν πληγεί, ο Δήμος Σκιάθου έχει αναλάβει τη διαχείριση των προβλεπόμενων διαδικασιών, ενώ οι πληγείσες επιχειρήσεις, αντίστοιχα, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ανακοίνωση Μανώλη Πασχάλη

Ευθύνες στον Δήμο Σκιάθου επιρρίπτει ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας Μανώλης Πασχάλης, ο οποίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «οι σύγχρονοι θεσμοί μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων μάς είχαν δώσει τη δυνατότητα να πάρουμε από το ΕΣΠΑ κονδύλια για έργα υποδομής που, αν είχαν δρομολογηθεί, δεν θα χρειαζόταν τώρα να τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα για να θεραπεύσουμε τις πληγές μας. Αυτά τα προγράμματα όχι μόνο υπήρχαν, αλλά είχα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο έγκαιρα όλους τους κωδικούς έργων που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε».

Παράλληλα, ο ίδιος επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση ότι «ήμασταν υποχρεωμένοι να προβλέψουμε την ενίσχυση των υποδομών μας, τη στιγμή μάλιστα που θέλουμε να επιτύχουμε και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Πέρα όμως ακόμα και από την τουριστική ανάπτυξη, υπάρχει το χρέος κάθε Δημοτικής Αρχής να θωρακίζει τον τόπο και να προστατεύει τους πολίτες. Και αυτό δεν έγινε».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου