ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αυτοψία μηχανικών στη Σκιάθο

αυτοψία-μηχανικών-στη-σκιάθο-738464

Ξεκίνησε χθες η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, που προκλήθηκαν στη Σκιάθο μετά την επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά», από κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το κλιμάκιο πραγματοποιεί αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Σκιάθου, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Οι περιοχές που έχουν πληγεί, Κολιός, Αγία Παρασκευή, Τρούλος και Κουκουναριές, βρίσκονται στο επίκεντρο της αυτοψίας, με περισσότερα από 35 αιτήματα πληγέντων να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στον Δήμο Σκιάθου.

Το κλιμάκιο της Περιφέρειας πραγματοποιεί αυτοψία σε πληγείσες επιχειρήσεις των παραπάνω περιοχών, ενώ κλιμάκιο του Δήμου Σκιάθου πραγματοποίησε αυτοψία, μετά από σχετικά αιτήματα πληγέντων, σε δύο οικίες που βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Συνεχίζονται, παράλληλα, οι προσπάθειες που καταβάλλει το έμψυχο δυναμικό με τα διαθέσιμα μηχανήματα του νησιού, Δήμου και Περιφέρειας, προκειμένου να κλείσουν οι βαθιές «πληγές» που άνοιξε το πέρασμα του «Ζορμπά» από το νησί.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αντιδήμαρχος Κώστας Γιαννίτσης, καταγράφονται πολλά προβλήματα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, στους αγροτικούς δρόμους, που έχουν καταστεί απροσπέλαστοι και σε διάφορα ακόμη σημεία, προς την Πούντα, την Αγία Ελένη, την περιοχή Κατσαρού, τις Κουκουναριές και αλλού. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα απαιτηθεί πολύς χρόνος μέχρις ότου κλείσουν οι βαθιές «πληγές» που άνοιξαν στο νησί, με τις προσπάθειες να εντείνονται ενόψει του χειμώνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου