ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Απινιδωτές σε κεντρικά σημεία της Σκιάθου

απινιδωτές-σε-κεντρικά-σημεία-της-σκι-744422

Την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κομβικά σημεία της Σκιάθου εισηγήθηκε ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναλύοντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Παραδίδοντας για άλλη μια φορά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Πρεβεζάνος αιφνιδίασε ευχάριστα τους δημοτικούς συμβούλους και με την παρέμβασή του στο θέμα της απόκτησης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον δήμο Σκιάθου, και ενός επιπλέον, εξήγησε με συντομία ότι η μάχη ενάντια στον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο κερδίζεται ή χάνεται μέσα στα πρώτα 3 με 5 λεπτά το πολύ.

Παράλληλα εισηγήθηκε την τοποθέτησή τους στο αθλητικό συγκρότημα γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου και στον χώρο του λιμανιού, τοποθεσίες υψηλής συγκέντρωσης ανθρώπινου πληθυσμού, χειμώνα και καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του δημάρχου, ο Θανάσης Ευγενικός, διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου τόνισε:

«Οι ΑΕΑ είναι μικρού όγκου ιατρικές συσκευές που χορηγούν ρεύμα στην καρδιά και την επαναφέρουν σε λειτουργία σε περίπτωση καρδιακής δυσλειτουργίας και ανακοπής. Με λίγα λόγια επαναλειτουργούν σταματημένες καρδιές πασχόντων συμπολιτών μας. Ο χειρισμός τους είναι πολύ εύκολος, καθώς διαθέτουν φωνητικές οδηγίες ακόμη και για αρχάριους χρήστες. Ως υπηρεσία ασθενοφόρου Κέντρου Υγείας Σκιάθου και σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και την εξαιρετική διευθύντριά του ιατρό Βασιλική Αυγέρη έχουμε προγραμματίσει διήμερο δωρεάν εκπαιδευτικό κρατικά πιστοποιημένο σεμινάριο εκπαίδευσης χρήσης απινιδωτή και πρώτων βοηθειών από επαγγελματίες διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί μας σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί σύντομα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Ο δήμαρχος αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι όταν θέλουμε, μπορούμε και μάλιστα όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Τέτοιες πρωτοποριακές κινήσεις για την αυτοδιοίκηση του νησιού μας, αποδεικνύουν στην πράξη ότι ο Δήμος δεν ταυτίζεται μόνο με ομπρέλες – καντίνες – τσιμεντοστρώσεις οδών, είσπραξη τελών και φόρων αλλά και ότι φροντίζει να είναι κοντά στον συμπολίτη και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού μας.

Ως επαγγελματίας διασώστης σε πλήρωμα ασθενοφόρου ευχαριστώ πολύ τον δήμο Σκιάθου για την ικανοποίηση αποδοχής του αιτήματος απόκτησης του ΑΕΑ, τον δήμαρχο μας για την πρόταση του απόκτησης ενός επιπλέον μηχανήματος και βέβαια όλο το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου που ομόφωνα ψήφισε θετικά στα παραπάνω», τόνισε ο κ. Ευγενικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου