ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνές ενδιαφέρον για τις Σποράδες

διεθνές-ενδιαφέρον-για-τις-σποράδες-747080

Εντονο παραμένει το ενδιαφέρον διεθνών μέσων για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, ενώ δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές, από διάφορες χώρες, πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Κι ενώ αναμένεται η άφιξη πολυμελούς κλιμακίου του ΕΟΤ Γερμανίας στη Σκιάθο, στο διάστημα μεταξύ 28 και 30 Σεπτεμβρίου, που θα «φιλοξενηθεί» από την Ενωση Ξενοδόχων και τον Δήμο Σκιάθου, δεκάδες δημοσιογράφοι έσπευσαν να καταγράψουν τις ομορφιές και τον πλούτο των εναλλακτικών προτάσεων που προσφέρουν στον επισκέπτη τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Kurt Von Storch διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Quality in Health Prevention, που στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού υγείας, χρησιμοποιώντας τους φυσικούς πόρους του εκάστοτε προορισμού, επισκέφτηκε τον φετινό Ιούλιο τη Σκόπελο, μετά από πρόσκληση της τοπικής Ενωσης Ξενοδόχων.

Ο κ. Von Storch επισκέφτηκε τη Σκόπελο και ορισμένα από τα δάση της, ώστε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση σχετικά με την ποιότητα, την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης που υπάρχει στο νησί. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων και τον δήμαρχο και υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τις προοπτικές προβολής και τα απαραίτητα βήματα ώστε να προωθηθεί η Σκόπελος ως προορισμός υγείας.

Πλήρες δημοσιογραφικών ταξιδιών ήταν το φετινό καλοκαίρι και για την Αλόννησο, από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Η δημοσιογραφική επίσκεψη από την Ιταλία συντάκτριας της ιταλικής Vanity Fair αποτέλεσε πρωτοβουλία του Δήμου Αλοννήσου στo πλαίσιο των ενεργειών προβολής του νησιού στην ευρωπαϊκή αγορά και αφορά αποκλειστικά στην Αλόννησο.

Οι αποστολές από Γαλλία, Ολλανδία και Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν μετά από ενέργειες των γραφείων του ΕΟΤ των αντίστοιχων χωρών, σε συνεργασία με Δήμους και φορείς της περιοχής, ενώ η αποστολή από τη Γερμανία, που επισκέφτηκε και τα τρία νησιά, υλοποιήθηκε μετά από ενέργειες της Marketing Greece, η οποία έχει αναλάβει από πέρυσι την προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κάλυψε και τα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων.

Η πρώτη δημοσιογραφική αποστολή από την Κύπρο φιλοξενήθηκε, επίσης, φέτος το καλοκαίρι στην Αλόννησο στο πλαίσιο των ενεργειών τουριστικής προβολής του νησιού. Η αποστολή του δημοσιογραφικού ομίλου Nikodea Media Group, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Κύπρου. Τον όμιλο εκπροσώπησε η δημοσιογράφος Νικολέτα Χρίστου μια από τις πιο καταξιωμένες δημοσιογράφους της χώρας, η οποία αρθρογραφεί τόσο στην έντυπη εβδομαδιαία εφημερίδα «24 Ώρες» όσο και την ιστοσελίδα 24h.com.cyτου προαναφερθέντος ομίλου, μια από τις μεγαλύτερες σε επισκεψιμότητα ιστοσελίδες της Κύπρου.

Η δημοσιογραφική αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με απευθείας πτήση από τη Λάρνακα και στη συνέχεια μετέβη με πλοίο της γραμμής στην Αλόννησο. Κατά τις ημέρες παραμονής τα μέλη της αποστολής ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, επισκέφθηκαν το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου και τις παραλίες, ενημερώθηκαν για τα προστατευόμενα είδη, τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και τα τοπικά προϊόντα, ενώ παράλληλα δοκίμασαν και τα τοπικά εδέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου