ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υψηλές επισκέψεις στη Σκιάθο

υψηλές-επισκέψεις-στη-σκιάθο-753184

Δυναμικό άνοιγμα στο εξωτερικό, με έμφαση στις αγορές της Αγγλίας, της Γερμανίας και της Σκανδιναβίας, βρίσκεται στις προτεραιότητες των ξενοδόχων της Σκιάθου και των επαγγελματιών του τουρισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου. Η ενίσχυση των παραδοσιακών αγορών αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η επικείμενη επίσκεψη της διευθύντριας του ΕΟΤ Γερμανίας στο νησί, μαζί με πολυμελές κλιμάκιο τουριστικών πρακτόρων από τη Γερμανία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η διευθύντρια του ΕΟΤ Γερμανίας Παρασκευή – Μαρία Στρούμπου και 17 υψηλόβαθμα στελέχη του τουρισμού θα επισκεφτούν το νησί στο διάστημα μεταξύ 28 και 30 Σεπτεμβρίου και θα «φιλοξενηθούν» από την Ενωση Ξενοδόχων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι θα προωθηθεί το νησί ως τουριστικός προορισμός στην Γερμανική αγορά, ενώ παράλληλα ενισχύονται οι προσδοκίες της επόμενης σεζόν.

Στο μεταξύ, η τουριστική κίνηση στο νησί καλά κρατεί, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, θα συνεχιστεί μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, περίπου, οπότε και θα αναχωρήσουν οι τελευταίες πτήσεις για το εξωτερικό.

Η μέχρι στιγμής εικόνα θεωρείται ικανοποιητική, τα ποσοστά πληρότητας παραμένουν υψηλά και παρά το γεγονός ότι οι τουρίστες, ειδικά την φετινή σεζόν, είναι συγκρατημένοι σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούν, η σεζόν αναμένεται να κλείσει με θετικό πρόσημο και μικρή, ενδεχομένως, απόκλιση, σε σχέση με πέρυσι.

Στη Μαγνησία

Η ίδια εικόνα καταγράφεται, με μικρές αποκλίσεις στη χερσαία Μαγνησία, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, να υπογραμμίζει ότι η κίνηση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η εκκίνηση έγινε με κακές καιρικές συνθήκες, που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην τουριστική κίνηση του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά ο ίδιος εκτιμά ότι ο μέσος όρος στα ποσοστά πληρότητας κυμαίνεται γύρω στο 60% έως 70% για τα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας, την δεδομένη χρονική περίοδο, με την βοήθεια και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Ο μέσος όρος στα ποσοστά πληρότητας που καταγράφονται στα καταλύματα της Αλοννήσου, εξάλλου, υπολογίζεται στο 50%, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, ενώ όπως αναφέρει η αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Αγγελική Μαλαματένια, καθυστέρησε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν. Η φθινοπωρινή εικόνα του καιρού που σημειώθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους τουρίστες που επιθυμούσαν να επισκεφτούν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο το νησί, ενώ όπως εκτιμά, η σεζόν θα κλείσει με μικρή απόκλιση σε σύγκριση με πέρυσι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου