ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής η Αλόννησος

διεθνής-η-αλόννησος-755290

Νέες προοπτικές αναμένεται να ανοίξει στο πεδίο του καταδυτικού τουρισμού στα νερά των Βορείων Σποράδων το μεγάλο αφιέρωμα του National Geographic που θα έχει ως επίκεντρο την Αλόννησο και εξωτικούς προορισμούς από όλο τον κόσμο.

Ομάδα του National Geographic από την Αμερική αναμένεται να επισκεφτεί το νησί στα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να αποτυπώσει με λόγο και εικόνα τον βυθό και τις φυσικές ομορφιές του νησιού, που αποτελούν πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους των καταδύσεων.

Το συλλεκτικό τεύχος που θα κυκλοφορήσει, με την Αλόννησο να εκπροσωπεί την Ελλάδα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ καθοριστική είναι, στη συγκεκριμένη δράση, η συνδρομή του ΕΟΤ.

«Δημιουργούμε προϋποθέσεις για δημοσιότητα μέσα από πρωτότυπες δράσεις, στοχευμένες παρουσιάσεις προορισμού στο εξωτερικό ή τη διοργάνωση δημοσιογραφικών ταξιδιών. Κόντρα στις πολύπλοκες γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τα περιορισμένα μπάτζετ, προσπαθούμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για στοχευόμενες κινήσεις» ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μάκης Μπίτζιος, εκπρόσωπος της Remake marketing, της εταιρείας συμβούλων επί τουριστικών θεμάτων, που συνεργάζεται με τον Δήμο Αλοννήσου.

Στο πεδίο των στοχευμένων δράσεων εντάσσεται, εξάλλου, η πρόσφατη επίσκεψη δημοσιογράφου του Vanity fair, που κατέγραψε τις εντυπώσεις του σε web site με αποδέκτες εκατομμύρια χρήστες, εντός και εκτός ιταλικής αγοράς. Ανάλογα οφέλη αναμένεται να προκύψουν και μέσω της προβολής του νησιού στο National Geographic, το οποίο πέραν των Αμερικανών ταξιδιωτών, στοχεύει στην κοινή ταξιδιωτική γνώμη παγκοσμίως.

Στη λίστα με τα καλύτερα καταδυτικά σημεία της Ευρώπης κατατάσσεται η Αλόννησος σύμφωνα με το έγκριτο blog για καταδύσεις World Adventure Divers. Το συγκεκριμένο blog θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα εξειδικευμένα μέσα στον κόσμο, διαμορφώνει την τάση στη κατάδυση διεθνώς και επηρεάζει εκατοντάδες χιλιάδες φίλους των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το World Adventure Divers ο οικολογικός παράδεισος των Β. Σποράδων θεωρείται ως ο πιο αγαπημένος ελληνικός καταδυτικός προορισμός και «το καλύτερο κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας», όπως άλλωστε ενθουσιασμένη τονίζει η ταξιδιωτική συντάκτρια του blog, σε εγκωμιαστικό αναλυτικό άρθρο της για το νησί που διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου.

Δεκάδες δημοσιεύματα, τα οποία σχετίζονται με τον φυσικό πλούτο της Αλοννήσου έχουν «φιλοξενηθεί» σε ελληνικά και διεθνή μέσα, με τις εντυπωσιακές εικόνες που συγκινούν τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού, να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου