ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υμνοι για τα Λαλάρια της Σκιάθου

υμνοι-για-τα-λαλάρια-της-σκιάθου-758284

Παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών και συγκεντρώνουν θαυμαστικά σχόλια, όπου κι αν «ταξιδέψουν» τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, που αναδεικνύουν τις φυσικές τους ομορφιές. Ο λόγος για τις παραλίες των νησιών και τα περίφημα Λαλάρια της Σκιάθου, που έχουν πρωταγωνιστήσει κατ’ επανάληψη σε διεθνείς καμπάνιες του ΕΟΤ.

Κι ενώ ο Σεπτέμβριος διανύει τις πρώτες του μέρες, η εφημερίδα Der Standard παρουσιάζει δέκα από τις ομορφότερες ελληνικές παραλίες, οι οποίες αποτελούν ακόμα και το φθινόπωρο ελκυστικό προορισμό.

Με τίτλο «Ελλάδα, χιλιάδες νησιά, δέκα πανέμορφες παραλίες» η αυστριακή εφημερίδα γράφει: «Με περισσότερα από 3.000 νησιά και 13.600 χλμ ακτογραμμής η Ελλάδα έχει να προσφέρει μια εντυπωσιακή ποικιλία τοπίων και παραλιών».

Η Der Standard παραθέτει δέκα από τις πιο όμορφες δημοσιεύοντας συνοπτικές πληροφορίες για την κάθε μια, καθώς και μεγάλες, εντυπωσιακές φωτογραφίες: Ναυάγιο στη Ζακύνθο, Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, Σαρακίνικο στη Μήλο, Καβουρότρυπες στη Χαλκιδική, Ελαφονήσι στη Κρήτη, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Βοϊδοκοιλιά στην Πελοπόννησο, Λαλάρια στη Σκιάθο, Μπέλα Βράκα στην Ηπειρο και Αμμόλοφοι στην Αν. Μακεδονία-Θράκη».

Τα Λαλάρια της Σκιάθου, παραλία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, που καλύπτεται με ένα στρώμα από σχεδόν ομοιόμορφα βότσαλα, σμιλεμένα από τη φύση, την θάλασσα και τον χρόνο, προσελκύει σε σταθερή βάση το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων, έντυπων και ηλεκτρονικών.

«Μυστικές» παραλίες

Μια ακόμη παραλία της Σκιάθου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις οκτώ «μυστικές» παραλίες που προτείνει η Telegraph.

Η βρετανική Telegraph δεν αναφέρθηκε έτσι απλά στις παραλίες με τα γαλάζια νερά και τις απέραντες αμμουδιές. Ο οδηγός της αφορά σε εκείνες τις παραλίες όπου μπορεί να βρει κανείς την ησυχία του. Να ξαπλώσει στην πετσέτα και να αφουγκραστεί το κύμα χωρίς την ηχορύπανση της ανθρώπινης παρεμβολής. Η λίστα από μέρη της Μεσογείου, αλλά και του Ατλαντικού περιελάμβανε 52 «μυστικές παραλίες», εκ των οποίων οκτώ στη χώρα μας.

Πρόκειται για τις παραλίες: Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, Γάρδενος στην Κέρκυρα, Βουτούμι στους Αντίπαξους, Πετανοί στην Κεφαλονιά, Λυγαριές στη Σκιάθο, Κέα στις Κυκλάδες, Κουφονήσια και Τραγανού στην Ρόδο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου