ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να επενδύσουν στις Σποράδες

μεγάλοι-επιχειρηματικοί-όμιλοι-θέλο-768873

Ενδιαφέροντα δεδομένα προκύπτουν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο πεδίο των επενδύσεων, καθώς μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προσβλέπουν στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων. Σε μια περίοδο κατά την οποία εν δυνάμει αγοραστές από Νότια Αφρική και Καναδά, ακόμη και από τα Αραβικά Εμιράτα, όπως είχε γράψει πρόσφατα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στρέφουν το βλέμμα στα νησιά, διερευνώντας τις προτάσεις που ανταποκρίνονται στο οικονομικό status και τις προσδοκίες τους, οι επενδυτικές προοπτικές παραμένουν υψηλές.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Πηγές της Σκιάθου, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, αναφέρουν ότι εκπρόσωποι μεγάλων ομίλων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού βλέπουν με καλό μάτι την προοπτική κατασκευής πολυτελών συγκροτημάτων.

Στο μεταξύ, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους του εξωτερικού, για την αγορά ξενοδοχειακών μονάδων μέχρι 60 κλίνες, προσφέροντας από 40 έως 60.000 ευρώ για κάθε δωμάτιο, αναλόγως περίπτωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένοι επιχειρηματίες βολιδοσκοπούν ήδη, μέσω των εκπροσώπων τους, το πεδίο, προκειμένου να εντοπίσουν τα καταλύματα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους.

Παράλληλα, ωστόσο, συνεχίζεται η αγορά ακινήτων και εκτάσεων γης, ενώ όπως αναφέρουν επιχειρηματίες της Σκιάθου, εκδηλώνεται μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους, οι οποίοι είτε έχουν προχωρήσει σε αγορά γης στην βόρεια πλευρά του νησιού, είτε διερευνούν με προσεκτικές κινήσεις τα κομμάτια γης, τα οποία διατίθενται προς πώληση.

Ενδιαφέρον Νοτιοαφρικανών

Τα νησιά των Βορείων Σποράδων παραμένουν σε υψηλή θέση στην ατζέντα δεκάδων αλλοδαπών, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και επιθυμούν να αγοράσουν στην περιοχή της επιλογής τους, το σπίτι των ονείρων τους.

Εντονο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από Νοτιοαφρικανούς επιχειρηματίες, αλλά και Καναδούς, οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στη Σκόπελο. «Πρόκειται για άτομα που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, γιατί νιώθουν ασφαλείς και τους αρέσει. Είναι η δεύτερη χρονιά που έρχονται και διερευνούν πολύ έντονα την τοπική αγορά» επισημαίνει η Δάφνη Γιέγκι – Χλιβερού, η οποία δραστηριοποιείται ως ιδιοκτήτρια κτηματομεσιτικού γραφείου στη Σκόπελο.

Η ίδια αναφέρει ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι προέρχονται από την Γαλλία και την Αγγλία, διότι τους αρέσει «το νησί, η φύση, οι παραλίες και η Ελλάδα».

Αγγλοι, Ολλανδοί, Σερβοι αλλά και Νοτιοαφρικανοί, επιθυμούν να αγοράσουν το εξοχικό των ονείρων τους στη Σκόπελο, ενώ όπως υπογραμμίζει η κ. Χλιβερού, τα ακίνητα που τους ενδιαφέρουν, βρίσκονται κατά κανόνα μέσα στον οικοδομικό ιστό της χώρας του νησιού αλλά και ευρύτερα.

Στο μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται τη Σκόπελο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς έχουν εντοπίσει το ακίνητο της επιλογής τους, και βρίσκονται σε διαπραγμάτευση της τιμής, προκειμένου να ακολουθήσει το επόμενο καθοριστικό βήμα, της αγοράς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου