ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σκιάθος: Καμία κίνηση για τους δασικούς χάρτες

σκιάθος-καμία-κίνηση-για-τους-δασικού-770250

Στο παρά πέντε της εκπνοής της νέας παράτασης για τους δασικούς χάρτες, ο Δήμος Σκιάθου εξακολουθεί να «φιγουράρει» στη λίστα των 22 Δήμων που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πέντε ημέρες απομένουν για 39 Δήμους της χώρας οι οποίοι, παρά τις πολυάριθμες παρατάσεις που έχουν δοθεί, δεν έχουν ολοκληρώσει την οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, όπως προέκυψε από τον νόμο 4559/2018, και κατά αυτή την ημερομηνία θα πρέπει οι Δήμοι να συμμορφωθούν και να υποδείξουν τα όρια.

Οι 39 Δήμοι που παραμένουν με εκκρεμότητες στους δασικούς χάρτες διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 22 δεν έχουν κάνει καμία κίνηση και σε αυτούς εντάσσεται και η Σκιάθος και 17 έχουν εκκρεμότητες και δεν έχουν ολοκληρώσει την οριοθέτηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι είχαν στη διάθεσή τους 8 χρόνια για να οριοθετήσουν τα σχέδια πόλης και περισσότερα από 2 χρόνια για την οριοθέτηση των οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου