ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αυστριακό συγκρότημα εμφανίζεται στη Σκιάθο

αυστριακό-συγκρότημα-εμφανίζεται-στ-771283

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με την Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα διοργανώνουν τις συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervögel», που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 25 Αυγούστου στις 20.30 στο ξενοδοχείο Atrium και την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 20.30 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου.

Οι συναυλίες, πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου « Η Σκιάθος» και της οικογένειας του Ανδρέα Ποταμιάνου.

Αποτελούν μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι» της Πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος» παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς. Το «Ελληνοαυστριακό μουσικό καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία και για το καλοκαίρι του 2018 έχουν συνολικά είκοσι συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν σε δώδεκα πόλεις.

Το μουσικό τρίο «Die Wandervögel» αναβιώνει παλιά, συχνά ξεχασμένα τραγούδια (γερμανικά, αυστριακά ή γίντις λαϊκά τραγούδια από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα), ακολουθώντας με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του «Zupfgeigenhansel». Σε αυτά προστίθενται και κάποιες δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευές έργων του Schubert. Το συγκρότημα «Die Wandervögel» αποτελείται από τους Bryan Benner φωνητικά, κιθάρα, μαντολίνο, David Stellner φωνητικά, κιθάρα και Raphael Widmann βιολί, φωνητικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου