Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους από τη Σκόπελο

εσπευσμένη-μεταφορά-βρέφους-από-τη-σκ-851206

Η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά στο νησί των Βορείων Σποράδων αναδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά. Το Σάββατο βρέφος 14 μηνών με βρογχιολίτιδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό σκάφος από τη Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Βρέφος 14 μόλις μηνών μεταφέρθηκε το Σάββατο με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Πλατανιά με το Ε/Γ-Τ/Ρ «Ευαγγελίστρια ΙΙ» Ν. Σκιάθου 32 κι έπειτα εισήχθη στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό έπασχε από βρογχιολίτιδα, πάθηση η οποία οφείλεται συνήθως σε ιό που λέγεται αναπνευστικός συγκυτιακός ιός και προσβάλλει τους πνεύμονες με αποτέλεσμα να επιφέρει μεγάλη δύσπνοια.

Το βρέφος ανέπνεε με πολύ μεγάλη δυσκολία και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας συνέστησαν τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου και την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου οι νοσοκομειακοί γιατροί να συνεχίσουν την παρακολούθησή του με τα μέσα που τους παρέχει στο Αχιλλοπούλειο.

Η δύσπνοια που επήλθε στο μωρό από τη νόσο ήταν βαριάς μορφής και αμέσως οι γιατροί του Νοσοκομείου ξεκίνησαν ανάλογη θεραπεία.

Το μωρό εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο η παραμονή του θα συνεχιστεί για περαιτέρω παρακολούθηση.

Το εν λόγω περιστατικό όμως φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το ζήτημα της έλλειψης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Η θέση έχει χηρέψει εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ αν και με τις πρόσφατες κρίσεις στο Νοσοκομείο Βόλου καλύφθηκε η θέση, ο παιδίατρος δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσία καθώς καθυστερεί η έκδοση του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εάν υπήρχε παιδίατρος στο νησί, θα μπορούσε να αναλάβει το παραπάνω περιστατικό, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αν και το βρέφος έχρηζε υποστήριξης από το Νοσοκομείο.

Ωστόσο εκατοντάδες οικογένειες στη Σκόπελο βρίσκονται σε απόγνωση καθώς ακόμη και για απλές ιώσεις θα πρέπει να μετακινηθούν με το καράβι στο Βόλο για μια επίσκεψη σε παιδίατρο.

Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν επιτακτικά την έλευση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου