ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξίδεψαν με τετράωρη καθυστέρηση

ταξίδεψαν-με-τετράωρη-καθυστέρηση-778430

Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών απέπλευσε προχθές το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, το πλοίο «Aqua Blue» της Seajets, με 500 περίπου επιβάτες, πολλοί εκ των οποίων τελικά ταξίδεψαν οδικώς από Θεσσαλονίκη προς Βόλο.

Το έκτακτο δρομολόγιο, που ήταν προγραμματισμένο στη 1 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε τελικά στις 5.10 το απόγευμα, μεταφέροντας περίπου 500 άτομα, 110 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 30 δίκυκλα, που είχαν συγκεντρωθεί από τις 11 το πρωί στο λιμάνι.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου στις 3.20 το απόγευμα, προκειμένου να τους παραλάβει και αναχώρησε μετά από δύο ώρες, διότι έπρεπε να γίνει προηγουμένως η απαραίτητη επιθεώρηση. Η εταιρεία αιτήθηκε το έκτακτο δρομολόγιο, διότι το προηγούμενο βράδυ το πλοίο προσέκρουσε στην προβλήτα της Σκιάθου και παρέμεινε δεμένο στο λιμάνι του νησιού, μέχρις ότου επιδιορθωθεί η εσοχή που προκλήθηκε λόγω της πρόσκρουσης.

Οι εργασίες αποκατάστασης διήρκεσαν περισσότερο από τον χρόνο που είχε υπολογιστεί και γι’ αυτό τον λόγο ταξίδεψαν με καθυστέρηση οι επιβάτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα πάντως με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ίδια κάλεσε τους επιβάτες με Ι.Χ. αυτοκίνητα που είχαν εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο με προορισμό τις Β. Σποράδες, να προσκομίσουν το εισιτήριο του αυτοκινήτου, προκειμένου να παραλάβουν το ποσό των 50 ευρώ για οδοιπορικά, που καλύπτουν τα έξοδα βενζίνης και διοδίων για τη μετάβασή τους από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Βόλο.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν από τον Βόλο με προορισμό τις Β. Σποράδες, είχαν τη δυνατότητα να γευματίσουν δωρεάν στο self service εστιατόριο του πλοίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου