ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Φιλόδοξα σχέδια για το αεροδρόμιο Σκιάθου

φιλόδοξα-σχέδια-για-το-αεροδρόμιο-σκι-781537

Ευοίωνες προοπτικές διαγράφονται για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, το οποίο προσήλκυσε 413.000 επιβάτες στην διάρκεια της περσινής σεζόν, ενώ φέτος αναμένεται αύξηση της τάξης του 5%. Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στην διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης για την παρουσίαση των σχεδίων ανάπτυξης του αεροδρομίου της Σκιάθου, που πραγματοποίησε χθες η Fraport Greece στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Μπούρτζι Σκιάθου.

Τα φιλόδοξα πλάνα της εταιρίας για την ανάπτυξη αλλά και τον εξωραϊσμό της εικόνας του αεροδρομίου της Σκιάθου, παρουσίασαν ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Αλεξάντερ Τσινέλ, ο διευθυντής επιχειρησιακών λειτουργιών της εταιρίας Ηλίας Μαραγκάκης, ο υπεύθυνος για τα έργα Ρόλφ Κλίτσερ, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Γιάννης Παπάζογλου και ο Στέφανος Λαμπρόπουλος, airport manager του αεροδρομίου της Σκιάθου.

Όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην χθεσινή εκδήλωση, η εταιρία θα διαθέσει το ποσό των 16 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση των έργων που προγραμματίζονται, με στόχο την βελτίωση της εικόνας του αεροδρομίου και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών, με παροχές και υποδομές υψηλού επιπέδου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, εξάλλου, τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής σεζόν. Σε πρώτη φάση αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον προσεχή Οκτώβριο τα έργα αναβάθμισης του παλιού τέρμιναλ, για να ανοίξει στην συνέχεια ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών, στο νέο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

Βασικός στόχος της εταιρίας είναι «το αεροδρόμιο να είναι λειτουργικό, ασφαλές και εύχρηστο, σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς προδιαγραφές, που διευκολύνουν την διαδικασία επιβίβασης και αποβίβασης των επιβατών» είπε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Ο στόχος της προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού πτήσεων είναι δεδομένος, καθώς η Fraport εξυπηρετεί πτήσεις από όλο τον κόσμο, υπό την βασική προϋπόθεση ότι είναι ελκυστικοί οι προορισμοί, με πληθώρα επιλογών για δράσεις αναψυχής, που απευθύνονται στους τουρίστες.

Στην περίπτωση της Σκιάθου, παρατήρησε ο κ. Λαμπρόπουλος, υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός, πρόγραμμα και επιστημονική προσέγγιση στο κεφάλαιο της προσέλκυσης τουριστών, από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Η χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση ήταν πολύ εποικοδομητική για τους συμμετέχοντες, καθώς πληροφορήθηκαν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας για τις προοπτικές ανάπτυξης που ανοίγονται μέσω του αεροδρομίου, το οποίο είναι βασική πύλη εισόδου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι της περιφέρειας, θεσμικών φορέων, επαγγελματίες και κάτοικοι, οι οποίοι παρακολούθησαν με πολύ προσοχή τις εισηγήσεις, αναπτύσσοντας στην συνέχεια διάλογο με τους ομιλητές.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου