ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναχωρούν κατά κύματα οι αδειούχοι του Ιουλίου

αναχωρούν-κατά-κύματα-οι-αδειούχοι-το-784120

Αυξητική τάση παρατηρείται στην ακτοπλοϊκή κίνηση που σημειώνεται από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά και αντιστρόφως, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Λιμεναρχείου Βόλου, 1.840 άτομα ταξίδεψαν στις Βόρειες Σποράδες στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το ίδιο χρονικό διάστημα ταξίδεψαν 1.844 επιβάτες, αντίστοιχα, προς το λιμάνι του Βόλου.

Η σταδιακή αύξηση στην ακτοπλοϊκή κίνηση είναι εμφανής το τελευταίο δεκαήμερο και όπως εκτιμάται θα κορυφωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, χωρίς σημαντικές, ωστόσο, αποκλίσεις, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αδειούχοι αναχωρούν κατά κύματα για τον προορισμό της επιλογής τους, με τις Βόρειες Σποράδες να κρατούν τα σκήπτρα των προτιμήσεων πολλών ελλήνων και ξένων επισκεπτών, αλλά οι απόψεις των επαγγελματιών διίστανται, σχετικά με την γενική εικόνα που παρουσιάζει η φετινή τουριστική σεζόν.

Μερίδα επαγγελματιών δηλώνουν αρκετά ικανοποιημένοι, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία, που κάνουν λόγο για τζίρους χαμηλότερους των προσδοκιών τους.

Η τουριστική κίνηση είναι ικανοποιητική, κυμαίνεται στα συνήθη καλοκαιρινά δεδομένα, με αυξητική τάση, με τον δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο να παρατηρεί, ωστόσο, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι οι περισσότεροι επισκέπτες είναι φειδωλοί σε σχέση με τα χρήματα που δαπανούν στις διακοπές τους.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα τρία νησιά, με φορείς και επαγγελματίες να υπογραμμίζουν ότι οι περιορισμένες δαπάνες δεν παρατηρούνται αποκλειστικά στους έλληνες τουρίστες αλλά και στους ξένους τουρίστες, πλέον.

Στο μεταξύ, η κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης συνεπάγεται την λήψη μέτρων για την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και των λουομένων. Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στα λιμάνια, ενώ όπως ανέφερε ο λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, «έχουμε θεσπίσει μέτρα τάξης και ασφάλειας και για τον κόσμο που κυκλοφορεί στους χώρους δικαιοδοσίας μας, σε χερσαίες ζώνες και λιμάνια, και παράλληλα για τους λουόμενους, προκειμένου να κολυμπούν με ασφάλεια στις ακτές του νησιού».

Η ακτοπλοϊκή κίνηση αυξάνεται διαρκώς, και παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται δύσκολη απ’ όλους και οι μέρες των διακοπών έχουν μειωθεί σημαντικά, εντούτοις οι επαγγελματίες ευελπιστούν ότι θα αυξηθούν τα μάλλον μειωμένα έσοδά τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου