ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Παράπονα για τις ασύρματες συνδέσεις στη Σκόπελο

παράπονα-για-τις-ασύρματες-συνδέσεις-785047

Στον έλεγχο της ισχύος των σημείων πρόσβασης Wifi προκειμένου να μην υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο προτρέπει η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου τους κατοίκους του νησιού να προχωρήσουν. Το ίδιο ζητεί να κάνουν και για την ζώνη 5470 − 5725 MHz που χρησιμοποιείται κυρίως για ασύρματες ζεύξεις σημείων.

Τις τελευταίες ημέρες το Γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου γίνεται αποδέκτης πολλών και έντονων παραπόνων από κατοίκους αλλά και επιχειρηματίας για θέματα παρεμβολών σε δίκτυα ραδιοεπικοινωνιών.

Η Δημοτική Αρχή ερεύνησε την υπόθεση προκειμένου να μη δημιουργούνται προστριβές ανάμεσα στους πολίτες και επικοινώνησε με την αρμόδια Υπηρεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. «Ενημερώνουμε λοιπόν τους συμπολίτες μας ότι μπορεί οι ζώνες των 2400 – 2483,5 MHz και 5470 − 5725 MHz να είναι ελεύθερες προς χρήση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε και ό,τι θέλουμε. Πιο συγκεκριμένα η συνολική ενεργός ισοτροπική ακτινοβολούμενη ισχύς (eirp) δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100mW στη ζώνη 2400− 2483,5 MHz, και το 1W στη ζώνη 5470 − 5725 MHz. Στην ισχύ αυτή συνυπολογίζεται η ισχύς εξόδου του πομπού και το κέρδος (db) της κεραίας. Ο αισθητήρας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που είναι τοποθετημένος σε κεντρικό σημείο της Σκοπέλου δείχνει ότι αυτά τα όρια ξεπερνιούνται κατά πολύ.

Σε περίπτωση καταγγελίας στην ΕΕΤΤ και αν διαπιστωθεί παρανομία τα πρόστιμα είναι πολύ «τσουχτερά» και σε περιπτώσεις ξεπερνούν τις 30.000€», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσε που ανήρτησε η Δημοτική Αρχή Σκοπέλου.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνει ότι ο έλεγχος της ισχύος στα σημεία πρόσβασης μπορεί να γίνει από τον εγκαταστάτη.
Επισημαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή πέρα από την πληροφόρηση δεν μπορεί να κάνει κανενός είδους παρέμβαση στους ιδιοκτήτες κεραιών WiFi που είναι εκτός νόμιμων ορίων και επομένωςδεν φέρει καμία ευθύνη για το πώς χρησιμοποιεί ο καθένας τον εξοπλισμό του.
Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γραφείο Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Διαφάνειας του Δήμου Σκοπέλου στο τηλέφωνο 2424350132. Ακόμη, να συμβουλευτείτε το ανάλογο ΦΕΚ που βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο: ΕΕΤΤ ΦΕΚ για WiFi.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου