Σοβαρό επεισόδιο Χατζηκυριάκου

σοβαρό-επεισόδιο-χατζηκυριάκου-851206

Τα πάνω – κάτω έφεραν στη Δημοτική Αρχή Αλμυρού οι δημαιρεσίες που έγιναν στη Δημοτική Κοινότητα Σούρπης την Κυριακή για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας. Η εκλογή του Αναστάσιου Σκούρα φαίνεται πως «δυσαρέστησε» το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, ο οποίος τη Δευτέρα τού απαγόρευσε μαζί με τον Αντιπρόεδρο να ξαναπάει στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα!

Πιο συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή διεξήχθησαν οι δημαιρεσίες για την εκλογή των Προέδρων και των Αντιπροέδρων των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων Αλμυρού, Ευξεινούπολης και Σούρπης. Σε ό,τι αφορά τη Σούρπη, υποψήφιοι ήταν οι Δημήτρης Καλτσάς και Αναστάσιος Σκούρας από την πλειοψηφία και ο Δημήτρης Αναστασίου από την παράταξη της μειοψηφίας.

Με τρεις ψήφους, τη δική του και των κ.κ. Αναστασίου και Ζώτου, πρόεδρος εκλέχτηκε ο κ. Σκούρας έναντι των δύο που έλαβε ο κ. Καλτσάς, μία δική του και μία της Ελένης Κουτμάνη. Στην θέση του Αντιπροέδρου εκλέχτηκε ο Γιώργος Ζώτος με τις ψήφους των Δημήτρη Αναστασίου και του Αναστάσιου Σκούρα, ο οποίος επέλεξε τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας αντί για την Ελένη Κουτμάνη που είναι από τη συμπολίτευση και έλαβε τη δική της ψήφο και του Δημήτρη Καλτσά.

Η εκλογή του κ. Σκούρα στη θέση του Προέδρου πυροδότησε μια σειρά εξελίξεων. Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Σκούρας, ο κ. Χατζηκυριάκος την επόμενη των δημαιρεσιών μετέβη στο δημοτικό κατάστημα Σούρπης και παρουσία των δημοτικών υπαλλήλων απαγόρευσε στον ίδιο και στον αντιπρόεδρο κ. Ζώτο να μείνουν στα γραφεία τους.

«Ο Δήμαρχος μπήκε μέσα και μας είπε εμένα και τον κ. Ζώτο να φύγουμε και να πάμε σπίτια μας, γιατί δεν μας χρειάζεται στο δημοτικό κατάστημα και ότι θα μας στείλει εκεί το μισθό μας», σημειώνει ο κ. Σκούρας και προσθέτει πως «μετά τις φωνές αυτές πήγε και κλείδωσε τα γραφεία μας και είπε στους υπαλλήλους να μην μας δέχονται ως Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο. Μετά εμένα μου είπε πως αν ποτέ πάρω κάποιο κλειδί, αυτό θα είναι για το υπόγειο».

Ερωτηθείς ο κ. Σκούρας για ποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά από τη στιγμή μάλιστα που ανήκει στην παράταξη του κ. Χατζηκυριάκου, απάντησε πως «μάλλον η εκλογή μου δυσαρέστησε το Δήμαρχο. Γιατί δεν ξέρω, αν και είμαι στην παράταξη του, αλλά φαντάζομαι πως θα μάθω».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο για να καταγράψει τη θέση του, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατό.

Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων

Στον Αλμυρό Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Γιάννης Καρατσώκης και Αντιπρόεδρος ο Ηλίας Καραλής και στην Ευξεινούπολη Πρόεδρος εξελέγη ο Αλέκος Καραμπάσης και Αντιπρόεδρος η Αικατερίνη Τέφογλου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου