ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Νένα Ζήση παρουσιάζει το βιβλίο της στη Σκόπελο

η-νένα-ζήση-παρουσιάζει-το-βιβλίο-της-σ-788253

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του αρχοντικού – μουσείου Βακράτσα στις 8 το βράδυ μεθαύριο Σάββατο 28 Ιουλίου η Νένα Ζήση, με την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου, θα μιλήσει για το βιβλίο της «Στο φώς του κίτρινου αστεριού».

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα για τη ζωή και τη συνάντηση δύο νέων ανθρώπων σε μια επαρχιακή πόλη, στον Βόλο εν προκειμένω, στον τελευταίο χρόνο της δικτατορίας. Αναφέρεται στη συνάντηση – σύγκρουση δύο θρησκειών και την ανέφικτη, τελικά, συνύπαρξη δύο κόσμων.

Ψυχογραφώντας τη σχέση αυτή επιχειρείται η προσέγγιση της «ετερότητας» Τα συναισθήματα, που είναι μοναδικά και έντονα «στοιχειώνουν» τους δυο νέους και καθορίζουν τη ζωή τους και τη συνέχειά της με έναν καρμικό τρόπο. Το μυθιστόρημα μιλά για τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας τότε και τώρα. Εμβαθύνει στις συμπεριφορές. Μιλά για τον άνθρωπο, τις παρορμήσεις του, τα κίνητρα και τους φόβους του και όλα αυτά μετατρέπονται σε «κλειδιά» που προσπαθούν να ξεκλειδώσουν την ανθρώπινη φύση διαχρονικά.

Η δομή της πλοκής αντιστοιχείται με την αγνότητα και την καθαρότητα των βασικών πρωταγωνιστών, που κίνησαν να πάνε σε μια περιπέτεια ζωής με μόνα «όπλα» τον έρωτά τους και την αθωότητά τους.

Το βιβλίο έχει έντονο το στοιχείο της νοσταλγίας ενός τρόπου ζωής που όπως και αν αλλάζει ίδιος θα μένει, ζωντανός στις καρδιές των γενεών. Θα είναι πάντα μια βουτιά σε ένα μακρινό μας «εγώ», σ΄ ένα πιο αθώο «είναι». Την εισαγωγή στην εκδήλωση θα κάνει ο Χ. Ακριβόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσει επίσης ο Απόστολος Παντσάς. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η συγγραφέας και ο Τάκης Μόσχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου