ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κλειδί για φθηνή διασκέδαση στη Σκιάθο

κλειδί-για-φθηνή-διασκέδαση-στη-σκιάθ-796807

Το κλειδί για φθηνή διασκέδαση στη διάρκεια των διακοπών στην «κοσμοπολίτισσα» των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο, έρχονται να προσφέρουν στους επισκέπτες του νησιού δύο Βολιώτες, οι Ζήσης Καπουράνης και Δημήτρης Ζαφείρης δημιούργησαν εφαρμογή για κινητά μέσω της οποίας ξεκλειδώνουν σούπερ προσφορές στα καλύτερα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, beach bar και club του νησιού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Skiathos Half Price» είναι το όνομα του app (εφαρμογής) και προσφέρει στον χρήστη της ό,τι ακριβώς υπόσχεται το όνομά της, μισή τιμή σε φαγητό, ποτό, κοκτέιλ στις συμβεβλημένες επιχειρήσεις εστίασης της Σκιάθου.

Η ιδέα ξεκίνησε μέσα από την παρατήρηση: «Οι ξένοι που επισκέπτονται την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, συνηθίζουν να κυνηγούν τις προσφορές. Μπαίνουν σε ένα κατάστημα και από τα πρώτα που ρωτούν είναι αν υπάρχει κάποια προσφορά για τους πελάτες», περιγράφει τη «γέννηση» της ιδέας ο Ζήσης Καπουράνης που μαζί με τον συνέταιρό του, Δημήτρη Ζαφείρη, αποφάσισαν να το κάνουν οργανωμένα επεκτείνοντας μάλιστα τη χρήση της εφαρμογής σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι δύο Βολιώτες της εταιρείας Bicon συνεργάστηκαν με το τουριστικό γραφείο Dolphin της Σκιάθου και 40 περίπου επιχειρηματίες του νησιού, αγκάλιασαν την προσπάθεια, προσφέροντας ελκυστικές προφορές στους χρήστες της εφαρμογής.

Την εφαρμογή Skiathos Half Price μπορεί κανείς να αναζητήσει και να κατεβάσει στο κινητό του. Προς το παρόν είναι διαθέσιμη μέσω playstore για androiod και σύντομα θα διατεθεί και για ios.

Κατεβάζοντας την εφαρμογή ο χρήστης θα πρέπει να προμηθευτεί έναν κωδικό αξίας δέκα ευρώ μέσω του οποίου ξεκλειδώνουν προσφορές σε 40 περίπου επιχειρήσεις για μία ολόκληρη εβδομάδα.

Σε πρώτη φάση ο κωδικός παρέχεται μέσω του τουριστικού γραφείου Dolphin σε τουρίστες οργανωμένων γκρουπ, μπορεί όμως κάποιος να το προμηθευτεί και μέσω της εφαρμογής. Η εταιρεία Bicon μάλιστα προσφέρει κωδικούς εντελώς δωρεάν στους 100 πρώτους Βολιώτες που θα στείλουν e-mail στο [email protected] για να ξεκλειδώσουν τις προσφορές στα μεγαλύτερα και καλύτερα καταστήματα εστίασης της Σκιάθου για μία ολόκληρη εβδομάδα.

1+1 δώρο ποτά, 2+2 δώρο κοκτέιλ και μενού σε συμφέρουσες τιμές

Όπως εξηγεί ο κ. Καπουράνης κατεβάζοντας κάποιος την εφαρμογή και ξεκλειδώνοντας τις προσφορές εισάγοντας τον κωδικό που προμηθεύεται, παρουσιάζεται στην οθόνη του κινητού του μία ολόκληρη λίστα με τις μεγαλύτερες και καλύτερες επιχειρήσεις της Σκιάθου, που διαθέτουν προϊόντα τους σε προσφορές.

Γνωστά μπαράκια προσφέρουν ποτά 1+1 δώρο, club κερνούν 2+2 κοκτέιλ δώρο, υπάρχουν εκπτώσεις επί του λογαριασμού από 10% έως 30%, ενώ εστιατόρια και ταβέρνες προσφέρουν πλήρες μενού σε ελκυστικές τιμές.

Η εφαρμογή που συνεχώς επεκτείνεται μπορεί επίσης να ξεκλειδώσει και άλλες προσφορές όπως για παράδειγμα τις εκδρομές της Dolphin με έκπτωση 10%.

Σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι επισκέπτες του νησιού δεν χρειάζεται να κάνουν έκπτωση στη διασκέδασή τους, αφού τις εκπτώσεις προσφέρουν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

«Πρόκειται για μια γενναιόδωρη προσφορά των ίδιων των επιχειρήσεων, που ήδη έχει θετικό αντίκτυπο στους τουρίστες, Ελληνες και ξένους», σχολιάζει ο κ. Καπουράνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου