ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δήμος Σκιάθου: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Βιολέττας

δήμος-σκιάθου-ανεξαρτητοποιήθηκε-ο-δ-803849

«Διαζύγιο» από την πλειοψηφούσα παράταξη έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου Λευτέρης Βιολέττας μετά τη δήλωση – επιστολή ανεξαρτητοποίησης που κατέθεσε χθες στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Βιολέττας διαχωρίζει και επίσημα τη θέση του από την ομάδα πλειοψηφίας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο λόγος που τον ώθησε στην συγκεκριμένη απόφαση μετά από πολλή σκέψη, είναι οι διαφωνίες που εστιάζονται σε πολιτικό και όχι σε προσωπικό επίπεδο.

Παρά την έντονη φημολογία για διατάραξη σχέσεων, ο Λευτέρης Βιολέττας δήλωσε ότι: «Σε ανθρώπινο επίπεδο εκτιμώ βαθύτατα ως άνθρωπο και ως επιστήμονα τον δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο και πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και από την πλευρά του», ενώ έκανε λόγο για «αλλαγή πλεύσης της πλειοψηφούσας παράταξης, σε σχέση με τους αρχικούς στόχους και κατευθύνσεις που είχαν τεθεί». Ο ανεξαρτητοποιηθείς δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου υπογράμμισε ότι οι λόγοι που τον ώθησαν στη συγκεκριμένη απόφαση αναφέρονται λεπτομερώς στην επιστολή που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ επανέλαβε ότι «είναι σαφές ότι οι διαφωνίες εστιάζονται σε πολιτικό και όχι σε ανθρώπινο επίπεδο».

Στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης, ο κ. Βιολέττας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Εδώ και αρκετό καιρό διαπιστώνω με έκπληξη ότι η δημοτική παράταξη, της οποίας υπήρξα ιδρυτικό μέλος το 2014, απομακρύνθηκε από τις αρχές που είχαμε όλοι μαζί θέσει, με αποκλειστική ευθύνη για πράξεις και παραλείψεις του ίδιου του δημάρχου. Οι αποφάσεις του έχουν δημιουργήσει μια συνεχώς αυξανόμενη διαφοροποίηση από τις αρχικές βάσεις που είχαμε θεμελιώσει σε σχέση με στρατηγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Σκιάθου και με κύριες πολιτικές που χρειάζεται ο τόπος μας».

Ο ίδιος αναφέρει ως παραδείγματα «την επιμονή του δημάρχου για ιδιωτικοποίηση του νερού της ύδρευσης της Σκιάθου και τη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης, την πλήρη αδράνεια για νέες μελέτες έργων, τη διαχείριση της τουριστικής δραστηριοποίησης, στοιχεία πλήρως αντίθετα με τις δικές μου απόψεις για τη διοίκηση του Δήμου».

Επιπροσθέτως, «οι διαφορετικές πεποιθήσεις μας για κύρια ζητήματα, όπως ο τρόπος διαχείρισης της καθημερινότητας και οι προτεραιότητες του Δήμου, οδηγούν σε περαιτέρω ασυμφωνία. Το παρωχημένο συγκεντρωτικό μοντέλο με τον δήμαρχο επικεφαλής στο σύνολο των Νομικών Προσώπων του Δήμου είναι κι αυτό εκ διαμέτρου αντίθετο με τη σύγχρονη αντίληψη ομάδων διοίκησης με βάση την υποκίνηση, την καθοδήγηση και υποστήριξη, στα οποία βασίζεται σήμερα η ιδιωτική και δημόσια διοίκηση, στοιχεία με τα οποία πορεύτηκα με επιτυχία στα τρία χρόνια παραμονής μου στη θέση του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου» επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησης, ο κ. Βιολέττας θέτει εαυτόν ως ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, «προκειμένου έστω και με αυτή την κίνηση μου να αφυπνιστεί ο δήμαρχος και να πράξει τα αυτονόητα για το καλό του Δήμου, της Σκιάθου, των Σκιαθιτών» ενώ τονίζει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Σκιάθο και να εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, «στη δημοτική και δημόσια ζωή τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου