ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οπλίτης γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

οπλίτης-γιατρός-στο-περιφερειακό-ιατ-811887

Την τοποθέτηση γιατρού οπλίτη στο δραματικά υποστελεχωμένο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης.

Στο μεταξύ, το βάρος της λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού έχει επωμιστεί ένας αγροτικός γιατρός, ο οποίος επίσης είναι οπλίτης, μια νοσοκόμα, μια ακτινολόγος επί συμβάσει και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Η θέση του επιμελητή καλύπτεται εκ περιτροπής από γιατρό ο οποίος μετακινείται ανά εβδομάδα περίπου στο νησί, από Κέντρα Υγείας άλλων περιοχών.

Το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, κυριολεκτικά νυχθημερόν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού αλλά και των πολυάριθμων επισκεπτών της θερινής περιόδου, λειτουργώντας με αυταπάρνηση.

Η τοποθέτηση και δεύτερου οπλίτη γιατρού αναμένεται να ενισχύσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, το οποίο χρειάζεται επιπλέον προσωπικό προκειμένου να ανταπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες του νησιού, καθώς, παρά τα αλλεπάλληλα διαβήματα του δημάρχου Πέτρου Βαφίνη, οι ελλείψεις παραμένουν.

Η τοποθέτηση του οπλίτη γιατρού γίνεται μετά από σχετικά αιτήματα του Υπουργείου Υγείας, ενώ συνολικά ο αναπληρωτής υπουργός αποφάσισε την τοποθέτηση δεκαπέντε γιατρών οπλιτών σε πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σε άγονες και προβληματικές περιοχές της χώρας. Εκτός από το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου ενισχύονται και τα Περιφερειακά Ιατρεία Μαθρακίου, Κουφονησίων, Δονούσας, Ελαφονήσου, Χάλκης, Ύδρας, Λειψών, Κύθνου, Σφακίων, Βασιλικάδων και Κορώνου Νάξου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου