Ανθρωποι και τετράποδα... στο κτηνιατρείο στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-12, 16:18:24
Ανθρωποι και τετράποδα... στο κτηνιατρείο στη Σκόπελο

Ανθρωποι και τετράποδα… μαζί για ακτίνες. Μπορεί να φαντάζει απίστευτο, να ακούγεται τραγικό, να μην το χωράει ανθρώπινος νους, όμως έχει συμβεί. Κτηνιατρείο στη Σκόπελο αποτέλεσε μέχρι πριν από δύο χρόνια αρκετές φορές, «καταφύγιο» για όσους επείγονταν να υποβληθούν σε ακτίνες και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ώστε να διαπιστωθεί τουλάχιστον αν υπήρχε π.χ. ένα κάταγμα ή ένα διάστρεμμα. Ήταν η λύση… όταν ο μοναδικός χειριστής του Κέντρου Υγείας απουσίαζε από το νησί.

Σκηνές με ανθρώπους που ξάπλωσαν στον πάγκο του κτηνιάτρου για να υποβληθούν σε μία ακτίνα, επειδή υπέστησαν ένα διάστρεμμα στο χέρι ή χτύπησαν στο πόδι, «αναβίωσαν» στη μνήμη αρκετών Σκοπελιτών, μόλις ενημερώθηκαν χθες ότι ο μοναδικός χειριστής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου πήρε αναρρωτική άδεια. Η λειτουργία του ακτινολογικού ανεστάλη μέχρι και τις 25 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, αφού τότε θα επιστρέψει ο χειριστής.

Το πολύπαθο ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου λειτουργεί εδώ και χρόνια με έναν μόνο υπάλληλο - χειριστή. Όποτε απουσιάζει… έρχονται τα πάνω - κάτω. Τα δύο τελευταία χρόνια στο νησί λειτουργεί ιδιωτικό πολυιατρείο, οπότε τουλάχιστον όσοι χρειάζονται ακτίνες και είναι εκτός του ακτινολογικό του Κέντρου Υγείας, γλιτώνουν… το κτηνιατρείο. Με ένα παραπεμπτικό προσφεύγουν στο πολυιατρείο και κάνουν τη δουλειά τους.

Για τυχόν έκτακτα περιστατικά, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι να επιστρέψει ο χειριστής οι ασφαλισμένοι έχουν δύο επιλογές. Είτε το ιδιωτικό πολυιατρείο που λειτουργεί στο νησί τα δύο τελευταία χρόνια, όπως προαναφέρθηκε εξυπηρετώντας τις ανάγκες γηγενών και επισκεπτών της Σκοπέλου, ανακουφίζοντας σε μεγάλο βαθμό το νησί, είτε να ταξιδέψουν στον Βόλο για να εξεταστούν στο Νοσοκομείο Βόλου ή σε ιδιώτη γιατρό.

Άνθρωποι που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επιβεβαίωσαν ότι για τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Κέντρο Υγείας δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν περιστατικά που χρήζουν ακτινογραφιών λόγω της άδειας του χειριστή. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεν ξαφνιάστηκαν. Το έχουν πλέον συνηθίσει. Επειδή ωστόσο η τουριστική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει, από χθες, όπως ήταν φυσικό, το θέμα μονοπωλεί τις συζητήσεις των ντόπιων.

«Μπορεί να ακούγεται σε ορισμένους αστείο, είναι όμως τραγικό», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικος του νησιού που ρωτήθηκε σχετικά. «Αφού δεν υπήρχε άλλη λύση, υπήρξαν φορές που συμπολίτες μας ζήτησαν τη συνδρομή του κτηνιάτρου προκειμένου να βγάλουν μία ακτίνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχει τραυματισμός ή όχι, και να γίνουν τα περαιτέρω» συνέχισε ο ίδιος.

Βελτιωμένη η κατάσταση στους γιατρούς

Να σημειωθεί πάντως πως σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στο ακτινολογικό, η εικόνα όσον αφορά τους γιατρούς είναι βελτιωμένη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου. Συγκεκριμένα απασχολούνται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους ο ίδιος ο διευθυντής, δύο γενικοί γιατροί, ένας παιδίατρος και τέσσερις αγροτικοί γιατροί στη Χώρα, και ένας αγροτικός γιατρός στη Γλώσσα. Επίσης στο ΚΥ απασχολούνται τέσσερις νοσηλεύτριες και μία μαία, όπως επίσης 3 μόνιμοι οδηγοί ασθενοφόρων και μία οδηγός επικουρικό προσωπικό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=