Αεροδιακομιδή 35χρονου από τη Σκιάθο στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2018-06-11, 11:54:28
Αεροδιακομιδή 35χρονου από τη Σκιάθο στον Βόλο

Φίδι τσίμπησε 35χρονο Βολιώτη ενώ εργαζόταν σε μάντρα στη Σκιάθο. Αεροδιακομιδή στήθηκε προχθές με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων Αεροπορίας. H 111 Πτέρυγα Μάχης Νέας Αγχιάλου διατάχθηκε για τη μεταφορά του ασθενούς, και το ελικόπτερο ΑΒ – 205 Agusta Bell απογειώθηκε στις 13:25 και πέταξε για Σκιάθο. Ο ασθενής που απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για βοήθεια είχε οξύ πόνο, έμετο και μούδιασμα.

Για τη μεταφορά του 35χρονου στον Βόλο συνεργάστηκαν άμεσα το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, η 111 Πτέρυγα Μάχης και το ΕΚΑΒ Βόλου. Ο γιατρός του Κέντρου Υγείας παρείχε άμεσα τις πρώτες βοήθειες, και καθώς στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει η δυνατότητα για πλήρη εργαστηριακό έλεγχο το Σαββατοκύριακο, ζήτησε αεροδιακομιδή.

Τα εμπόδια που δυσκόλευαν τη μεταφορά του ασθενούς υπερπηδήθηκαν άμεσα. Η πρωινή βάρδια του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε οδηγό. Εντούτοις ενεργοποιήθηκε εθελοντής οδηγός και ο ασθενής μεταφέρθηκε άμεσα στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου παρέλαβε άμεσα τον ασθενή και τον μετέφερε στη Νέα Αγχίαλο με ασφάλεια. Στις 14:50 ο 35χρονος παραλαμβανόταν από το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Βόλου. Σε μία ώρα και είκοσι πέντε λεπτά ο ασθενής μεταφερόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Ο 35χρονος εισήχθη άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής βρισκόταν στη Σκιάθο για δουλειά όταν συνέβη η περιπέτεια. Ενώ ξεφόρτωνε παλέτες, ένα φίδι παρουσιάστηκε σε ανύποπτη χρονική στιγμή. Ο 35χρονος αισθάνθηκε ένα πόνο στον αστράγαλό του. Παρά το γεγονός ότι φορούσε παπούτσια και κάλτσες το φίδι κατάφερε να τον τσιμπήσει.

Η συνεργασία των αρμοδίων φορέων για την αεροδιακομιδή και τη μεταφορά του ασθενούς στο Αχιλλοπούλειο υπήρξε άριστη.

Η Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται πάντοτε κοντά στους νησιώτες όποτε παρουσιάζεται ανάγκη, ιδιαίτερα δε τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Εντούτοις, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σε ένα νησί όπως η Σκιάθος η πρωινή βάρδια του Κέντρου Υγείας ήταν προχθές χωρίς οδηγό ασθενοφόρου, αν και έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και στο νησί βρίσκονται πολλοί τουρίστες.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν ήταν ούτε εφοδιασμένο με αντιοφικό ορό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σχόλια
Αεροδιακομιδές.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι αεροδιακομιδές και σώζουν ανθρώπινες ζωές, είτε στην νησιωτική είτε και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Παραδείγματα πολλά είχαμε το χειμώνα στον Όλυμπο όπου ο μοναδικός τρόπος βοήθειας ήταν μόνο τα ελικόπτερα, κάτω από πάρα πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πολλοί έπαινοι και συγχαρητήρια στην αεροπορία και τους αεροπόρους μας. Παρόμοια περιπέτεια που είχαμε, πριν 5 χρόνια, με τον γιο μου την αντιμετωπίσαμε πολύ δύσκολα στο Πανεπιστημιακό στη Λάρισα, για μια εβδομάδα περίπου.
Σούλιος Οδυσσέας - 2018-06-11 18:27:07
Αποστολή σχολίου
5
+
9
=