ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιξε ο δίαυλος από Θεσσαλονίκη

ανοιξε-ο-δίαυλος-από-θεσσαλονίκη-822585

Με αδημονία και ενθουσιασμό αναμένουν την 15η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία αρχίζουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τις Βόρειες Σποράδες, οι κάτοικοι και οι φορείς των νησιών, προσβλέποντας σε αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Ελλάδα.

Τα σχόλια που κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από φορείς και επαγγελματίες των Βορείων Σποράδων είναι πολύ θετικά, με τον δήμαρχο Σκοπέλου, Χρήστο Βασιλούδη, να υπογραμμίζει ότι «είναι ευχάριστη εξέλιξη η δρομολόγηση δύο ταχύπλοων από τη Θεσσαλονίκη, την οποία περιμέναμε τόσο εμείς όσο και οι Θεσσαλονικείς». Ο ίδιος επεσήμανε ότι οι Βόρειες Σποράδες είναι οικείος προορισμός για τους επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιθυμούν τα ταξιδέψουν απευθείας, χωρίς ταλαιπωρία, προκειμένου να απολαύσουν τόσο τις διακοπές τους όσο και την ευχάριστη ανάπαυλα που προσφέρουν οι τριήμερες ή διήμερες αποδράσεις στα νησιά.

Στο μεταξύ, πολλοί Θεσσαλονικείς κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, με τους επαγγελματίες των νησιών να γίνονται αποδέκτες ενθαρρυντικών μηνυμάτων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκιάθου, Μανώλης Κανταράκιας, δήλωσε από την πλευρά του ότι «είναι απαραίτητη η σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα, διότι θα αυξηθεί ο εγχώριος τουρισμός και αυτό είναι πολύ βασικό». Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού λαμβάνουν ήδη πολλά μηνύματα από Θεσσαλονικείς, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ενώ εκτιμά ότι θα είναι θετική η φετινή εικόνα.

Ανάλογα σχόλια διατυπώνει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, η οποία χαρακτηρίζει «θετική εξέλιξη» την έκβαση της κοινής προσπάθειας. «Είμαστε πανευτυχείς, διότι δρομολογούνται δύο ταχύπλοα και ανοίγει η αγορά της Θεσσαλονίκης. Είναι πολύ θετική έκβαση μετά από πολλές προσπάθειες, υπομνήματα και αιτήματα», επεσήμανε η ίδια.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλοννήσου, Παναγιώτης Τσουκανάς, μετέφερε αντίστοιχα την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το χαρμόσυνο νέο, ενώ χαρακτήρισε «ευχής έργον» τη συγκεκριμένη εξέλιξη και υπογράμμισε ότι θα σημειωθεί αύξηση από την πλευρά των Θεσσαλονικέων επισκεπτών.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου