Τα Πουλιά της Σκιάθου κάτι μαγειρεύουν

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-29, 17:15:15
Τα Πουλιά της Σκιάθου κάτι μαγειρεύουν

Ημερίδα με θέμα την υγιεινή διατροφή και τίτλο «Τα Πουλιά κάτι μαγειρεύουν» διοργανώθηκε από το Σμήνος και το Τοπικό Τμήμα της Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, το Σάββατο 19 Μαΐου και φιλοξενήθηκε στους χώρους του ξενοδοχείου «Εσπερίδες», από την οικογένεια Ξενάκη που πάντα στηρίζει το Οδηγικό έργο με κάθε τρόπο.

Με σκοπό την ενημέρωση και την παρουσίαση του βιωματικού προγράμματος της υγιεινής διατροφής που πραγματοποιήθηκε από τα Πουλιά (παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών) το Οδηγικό έτος 2017 – 2018, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν σε εορταστικό κλίμα μια ημερίδα φτιαγμένη από παιδιά. Μέσα από φωτογραφικό υλικό, πρωτότυπα βίντεο συνταγών που γύρισαν τα ίδια και τραγούδια, τα Πουλιά της Σκιάθου απέδειξαν, όχι μόνο στους φίλους τους αλλά και στον προσκεκλημένο διατροφολόγο Κωνσταντίνο Λάμπη, ότι «τρώω σωστά σημαίνει πετάω ψηλά.

Ο κ. Λάμπης έπαιξε με όλα τα παιδιά παιχνίδια γύρω από την υγιεινή διατροφή και αμέσως μετά δοκίμασε από τον πολύχρωμο και γεμάτο φαντασία μπουφέ τα υγιεινά εδέσματα που είχαν ετοιμάσει τα ίδια τα Πουλιά. Ευπρόσδεκτοι στον υγιεινό μπουφέ ήταν όλοι οι καλεσμένοι αλλά και οι πελάτες του ξενοδοχείου που χάρηκαν την δημιουργικότητα των Πουλιών.

Ημερίδες παρόμοιες πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας από τα Πουλιά το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας κατά της παχυσαρκίας.

Η Μέρα των Πουλιών από φέτος και κάθε χρόνο θα γιορτάζεται από τα Πουλιά όλης της Ελλάδος και θα βασίζεται σε ένα κοινό θέμα.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού μέσα από τα παιδαγωγικά του προγράμματα που δημιουργεί βοηθά  στην προσωπική ανάπτυξη των παιδιών και των ενήλικων μελών του, ενώ παράλληλα μεγαλώνει ενεργούς πολίτες με σωστές αξίες, προσωπικότητα και δραστηριότητα ωφέλιμη για την κοινωνία.

Τα Πουλιά ευχαρίστησαν με μια μαγειρική ποδιά όλους τους φίλους τους που τους βοήθησαν με κάθε τρόπο να πετάξουν ψηλότερα και αυτή τη χρονιά.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=