ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Θύμα καλοστημένης απάτης 58χρονος Σκιαθίτης

θύμα-καλοστημένης-απάτης-58χρονος-σκια-57442

Επέλεγαν αγγελίες πώλησης αντικειμένων από πολίτες που είχαν διαφορετικό τόπο διαμονής, και ιδιοποιούνταν τα αγαθά τους αποστέλλοντας πλαστά παραστατικά καταβολής χρημάτων.

Εφτά άτομα, ανάμεσα στα οποία και ένας 58χρονος Σκιαθίτης, έπεσαν στα δίχτυα δύο ημεδαπών απατεώνων κατοίκων Αττικής, μίας γυναίκας ηλικίας 33 ετών και ενός άνδρα ηλικίας 22 ετών, εναντίον των οποίων το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού Ρόδου σχημάτισε δικογραφία για απάτη μέσω αγγελιών αγοραπωλησίας αγαθών.

Οι δύο δράστες, οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, σχέση θείας-ανιψιού, κατάφεραν με αυτόν τον δόλιο τρόπο να αποσπάσουν στο διάστημα από τις 20 Ιουνίου 2016 έως και τις 13 Οκτωβρίου 2017 κοσμήματα, αγροτικά προϊόντα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 31.050 ευρώ, παραπλανώντας πολίτες σε Άλιμο, Νάξο, Λαύριο, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρόδο αλλά και Σκιάθο.

Θύμα απάτης στη Σκιάθο έπεσε ένας 58χρονος ημεδαπός, ο οποίος πείστηκε και στις 26 Μαΐου 2017 έστειλε κοσμήματα στους δύο απατεώνες. Από τότε μέχρι και σήμερα όμως ακόμη περιμένει τα χρήματα.

Μελετώντας τις υποθέσεις απάτης που στήθηκαν με αυτόν τον τρόπο, το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού κατάφερε και ταυτοποίησε τα στοιχεία των δραστών.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται ότι: «Εξιχνιάστηκαν επτά υποθέσεις απάτης-πλαστογραφίας από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 22χρονου και μιας 33χρονης, ημεδαπών, οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες που διέθεταν προς πώληση διάφορα αντικείμενα μέσω αγγελιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικών καταγγελιών και συνδυαστικής αξιοποίησης στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και εξακριβώθηκε η εγκληματική τους μεθοδολογία.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν αγγελίες πώλησης αντικειμένων από πολίτες με τους οποίους υπήρχε αντικειμενική αδυναμία αυτοπρόσωπης συναλλαγής, λόγω διαφορετικού τόπου διαμονής, και αφού έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία, τους εξαπατούσαν αποστέλλοντας πλαστά παραστατικά καταβολής των χρημάτων της αξίας του προς πώληση αντικειμένου. Ακολούθως, παραλάμβαναν το αγαθό σε προσυμφωνημένο σημείο αποστολής, ώστε να αποκλείεται το ενδεχόμενο συνάντησής τους, και το ιδιοποιούνταν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα 20.06.2016 έως 13.10.2017 οι δράστες απέσπασαν με δόλιο τρόπο κοσμήματα, αγροτικά προϊόντα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 31.050 ευρώ, παραπλανώντας πολίτες σε Άλιμο, Νάξο, Λαύριο, Ηράκλειο, Λασίθι, Σκιάθο και Ρόδο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου