Επιστολή Φάμελλου για δασικούς χάρτες

Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-04, 17:25:15
Επιστολή Φάμελλου για δασικούς χάρτες

Νέα επιστολή απέστειλε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, για το θέμα των οικιστικών ορίων στους δασικούς χάρτες. Ο κ. Φάμελλος απευθύνεται στους δημάρχους 158 δήμων, οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο υποχρεούνται μέχρι τις 15 Μαΐου να οριοθετήσουν τα οικιστικά περιγράμματα των δήμων τους στους δασικούς χάρτες (είτε αναρτημένους, είτε προς κατάρτιση).

Σε επίπεδο Μαγνησίας, η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε στον Δήμο Σκιάθου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο 3889/2010 οριοθετούνται τα παρακάτω περιγράμματα: Από την Υπηρεσία Δόμησης τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης του δήμου, από την ίδια υπηρεσία τυχόν άλλα σχέδια πόλης του δήμου και από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, οι οικιστικές πυκνώσεις, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φάμελλος υπενθυμίζει την από 5 Μαρτίου 2018 προηγούμενη επιστολή του για το ίδιο θέμα και επισημαίνει ότι μόλις 15 δήμοι έχουν συμμορφωθεί και εφαρμόσει το παραπάνω νομικό πλαίσιο από τότε.

Ο αναπληρωτής υπουργός κλείνει την επιστολή, παρακαλώντας τους εναπομείναντες δημάρχους για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών τους, ώστε να συμβάλλουν τα μέγιστα τόσο στο έργο των δασικών χαρτών, όσο και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών τους, καθώς η καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2018 πλησιάζει.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=