ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Γλώσσα

πυρκαγιά-σε-δασική-έκταση-στη-γλώσσα-59668

Αμεση ήταν η κινητοποίηση οχημάτων και έμψυχου δυναμικού για την κατάσβεση της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πούντα της Γλώσσας, μέσα στο δάσος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε μεγάλη δύναμη, αποτελούμενη από τέσσερα υδροφόρα οχήματα και δώδεκα άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, που έσπευσαν αμέσως στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά.

Την επιχείρηση συνέδραμε βυτιοφόρο του Δήμου Σκοπέλου, καθώς και δημοτικοί υπάλληλοι και κάτοικοι της Γλώσσας με αλυσοπρίονα, ενώ στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν οι δύο αντιδήμαρχοι του νησιού, Αθηνά Ντάκη και Μάχη Κλωνάρη, συμμετέχοντας στη μεγάλη προσπάθεια.

Η φωτιά, που έκαψε δύο περίπου στρέμματα πευκόφυτης έκτασης, τέθηκε υπό έλεγχο μετά από προσπάθειες που διήρκεσαν μια και πλέον ώρα, με ισχυρή ομάδα πυρόσβεσης να παραμένει στο σημείο και στη διάρκεια της νύχτας, για προληπτικούς λόγους.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου, Βαγγέλης Καραμήντζας, η πλαγιά στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά είναι δύσβατη, αλλά παρόλα ταύτα, το πύρινο μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο, με δύο εγκαταστάσεις περιμετρικά. Στο μεταξύ, διενεργείται προανάκριση, προκειμένου να βρεθούν οι υπαίτιοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου