ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Πράσινο» βραβείο στην Αλόννησο

πράσινο-βραβείο-στην-αλόννησο-64278

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ο Δήμος Αλοννήσου στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων «Greek Green Awards» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, την πρώτη ημέρα των εργασιών της 2ης Διεθνούς έκθεσης «Verde.tec». Ενδεικτικό της καθολικής αποδοχής και αναγνώρισης των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής Αλοννήσου για τη δραστική συρρίκνωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, ήταν οι δηλώσεις των παρουσιαστών της εκδήλωσης που προσφώνησαν τη διάκριση του Δήμου Αλοννήσου στην κατηγορία «Προστατευόμενες Περιοχές» για το βραβείο προστασίας «Natura», τονίζοντας πως «στο Δήμο Αλοννήσου μας έδειξαν μία καταναλωτική νοοτροπία και έναν τρόπο ζωής, χωρίς πλαστικής σακούλα».

Μέσα στο τριήμερο 2-4 Μαρτίου, η καθιερωμένη Διεθνής Έκθεση με πάνω από 100 ομιλητές, 90 συνέδρους και 10.000 επισκέπτες, εντυπωσίασε την αγορά, τους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό, σχετικά με τις τεχνολογίες περιβάλλοντος και τις βέλτιστες πρακτικές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως του Δήμου Αλοννήσου.

Το βραβείο απονεμήθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ιωάννη Τσιρώνη στον κ. Κωνσταντίνο Σίδα, προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος του Δήμου Αλοννήσου, εκ μέρους του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη που δήλωσε: «Οι οικολογικές πρωτοβουλίες που λαμβάνουμε, μας δικαιώνουν όχι μόνο λόγω των πολύ σημαντικών βραβείων που κερδίζουμε και που αποτελούν ηθική ανταμοιβή μας, αλλά κυρίως για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του νησιού και την αναβάθμιση του προσφερόμενου Τουριστικού προϊόντος μας, που πλέον είναι απτές και οφθαλμοφανείς αποδείξεις πως οι προσπάθειες μας αποδίδουν».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, κ. Βαφίνης, ευχαρίστησε θερμά την επιτροπή αξιολόγησης των βραβείων «Greek Green Awards» και τους διοργανωτές της έκθεσης για την ύψιστη τιμή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου