ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υπέρ της ίδρυσης ΕΠΑΛ στη Σκιάθο το Δημοτικό Συμβούλιο

υπέρ-της-ίδρυσης-επαλ-στη-σκιάθο-το-δημ-84602

Συμπαρατάσσεται με την πρόταση δημιουργίας ΕΠΑΛ η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, με την προσδοκία της λειτουργίας της νέας εκπαιδευτικής δομής από την επόμενη σχολική περίοδο.

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, και η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, Θεοδόσης Τρακόσας, το σύνολο, σχεδόν, των δημοτικών συμβούλων τάσσονται υπέρ, δίνοντας το «πράσινο φως» στη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται, προκειμένου το φιλόδοξο εγχείρημα να λάβει «σάρκα και οστά» από τη σχολική χρονιά 2018-2019.

«Η συγκεκριμένη απόφαση», είπε ο κ. Τρακόσας, «ήταν η τελευταία πράξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε στις αρχές της σχολικής χρονιάς, όταν πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο νησί από τη Δευτεροβάθμια και διανεμήθηκε ερωτηματολόγιο στους μαθητές του Γυμνασίου, για να το συμπληρώσουν».

Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν έντονο, 80 παιδιά του γυμνασίου εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο ΕΠΑΛ και δήλωσαν, μέσω του ερωτηματολογίου, τις ειδικότητες που θα ήθελαν να ακολουθήσουν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στον Βόλο και ακολούθησε η τελική πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, με γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου τόνισε ότι η τοπική κοινωνία θέλει το ΕΠΑΛ, διότι «είναι μια αξιόλογη δομή, που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στους μαθητές, το απολυτήριο του επαγγελματικού λυκείου είναι ισότιμο του γενικού και επιπροσθέτως στους αποφοίτους δίνεται η δυνατότητα σπουδών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου