ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ιδιώτης ερευνητής στη Σκιάθο για τη Σόνια

ιδιώτης-ερευνητής-στη-σκιάθο-για-τη-σό-87183

Εντείνονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου της άτυχης σεφ από το Δίστομο, Σόνιας Αρμακόλα, μητέρας δύο παιδιών, τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Σκιάθο, ενόψει και της έκδοσης πορίσματος από την Εισαγγελία Βόλου. Η οικογένεια της άτυχης σεφ διόρισε ιδιώτη που ερευνά στο νησί του Παπαδιαμάντη την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας. Πρόκειται για τον Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος ισχυρίζεται πώς διασταύρωσε τις μαρτυρίες ότι το μοιραίο βράδυ η Σόνια χτυπήθηκε από κάποιο άτομο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου έχει αποδώσει τον θάνατο της 39χρονης σε τροχαίο δυστύχημα. Εντούτοις, η οικογένεια της Σόνιας πιστεύει ότι κάτι άλλο συνέβη το μοιραίο βράδυ στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, και ότι δεν ευθύνεται η ανέμελη βόλτα με τα μηχανάκια για τον «εφιάλτη». Συγκεντρώνει επιστημονικά στοιχεία προκειμένου να τεκμηριώσει τη θέση της, ενώ αναζητεί και άλλους μάρτυρες.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το «Τούνελ», τόνισε χαρακτηριστικά: «Είμαστε στη διαδικασία να εντοπίσουμε το πρόσωπο στο οποίο αναφέρονται οι μαρτυρίες και να διερευνήσουμε τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση».

Η οικογένεια της άτυχης σεφ θα επισκεφτεί μεθαύριο Τρίτη την Εισαγγελία Βόλου. Ο γαμπρός της 39χρονης, Κώστας Τσάκαλος, ενημέρωσε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι θα ζητήσει διορισμό και δεύτερου τεχνικού συμβούλου.

Πρόκειται για τον καθηγητή ιατροδικαστικής, Ματθαίο Τσούγκα. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία προχθές με την εκπομπή της Νικολούλη, ο κ. Τσούγκας, είπε χαρακτηριστικά:

«Η Σόνια δεν χτύπησε πέφτοντας από τη μηχανή. Σε καμία περίπτωση δεν θα είχε τέτοιο χτύπημα στο κεφάλι από πτώση σε δρόμο. Αρχικά θα προστατευόταν από τον ώμο και επίσης θα έπρεπε να υπάρχουν εκδορές ή άλλες εξωτερικές κακώσεις, που δεν εντοπίστηκαν.

Το πλέον σύνηθες όργανο που θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοια κάκωση είναι ο γρόνθος. Η κάκωση προήλθε από ισχυρή γροθιά από δεξιόχειρα. Ο δεξιόχειρας όταν βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα, του κατάφερε χτύπημα στα αριστερά. Το θλον όργανο στην προκειμένη περίπτωση κινήθηκε προς την κεφαλή. Δεν έπεσε στον δρόμο».

Η οικογένεια της 39χρονης αναζητά εναγωνίως να ενημερωθεί για τις ακριβείς συνθήκες απώλειας της Σόνιας. Δεν πιστεύει ότι για τον θανάσιμο τραυματισμό της ευθύνεται το τροχαίο ατύχημα, στο οποίο απέδωσε την τραγική κατάληξη το Αστυνομικό Τμήμα της Σκιάθου.

Έχει καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Βόλου για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά αγνώστου.

Η οικογένεια αισθάνεται δικαιωμένη

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι συγγενείς αισθάνονται δικαιωμένοι. «Μετά από δυόμισι χρόνια επίμονων προσπαθειών δικαιωνόμαστε. Δεν ήμασταν φαντασιόπληκτοι σε αυτά που ισχυριζόμασταν από την πρώτη στιγμή», είπε ο κ. Τσάκαλος. «Τρεις ιατροδικαστές μιλούν για χτύπημα από γροθιά», πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες των γιατρών της Σκιάθου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενόσω η 39χρονη παρέμενε στο Κέντρο Υγείας μετά το τροχαίο για παρακολούθηση, ο οργανισμός της επιβαρύνθηκε και υπέστη αιμορραγία. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο λιμάνι όπου και κλήθηκε σκάφος για να τη μεταφέρει στον Βόλο.

Η άτυχη σεφ, σύμφωνα με τη διάγνωση που είχαν κάνει οι γιατροί του ΓΝΒ, υπέστη αιμάτωμα από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να γίνει λεπτή χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το αιμάτωμα και να μη διατρέξει μεγαλύτερο κίνδυνο η υγεία της.

Ωστόσο, η κατάστασή της εξαρχής παρέμεινε ιδιαίτερα κρίσιμη, με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου να εκφράζουν φόβους ότι ενδεχομένως χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να μεταφερθεί στο Αχιλλοπούλειο. Δυστυχώς, μετά από δέκα μέρες η Σόνια υπέκυψε στα τραύματά της.

Τα συμπεράσματα του ιατροδικαστή Δ. Γαλεντέρη

Ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Δημήτριος Γαλεντέρης, σε σημείωμά του για την υπόθεση μεταξύ άλλων επισημαίνει:

  1. Η θανούσα δεν έφερε καμία ιδιαίτερη εξωτερική κάκωση στην αριστερή πλευρά του κορμού της, όπως θα περιμέναμε σε περίπτωση πτώσης της από μηχανή.
    2. Η μοναδική κάκωση, που αναγνωρίζεται και δύναται να θεωρηθεί, σε χρόνο αλλά και σε τρόπο πρόκλησης, συμβατή με την περιγραφείσα πτώση, μελετώντας τις ελάχιστες φωτογραφίες της νεκροτομής, είναι το έγκαυμα τριβής που διαπιστώνεται να φέρει στην έξω επιφάνεια της αριστερής κατ’ αγκώνα άρθρωσης της.
    3. Το έγκαυμα τριβής έλαβε χώρα ενώ το αριστερό της άνω άκρο βρισκόταν σε στενή επαφή με τον κορμό της, γεγονός το οποίο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όταν έπεσε και χτύπησε στο οδόστρωμα, πιθανότατα να μην είχε τις αισθήσεις της.
    4. Ιατροδικαστικά θα περιμέναμε η αναφερόμενη πτώση να προκαλέσει συνοδό σοβαρό έγκαυμα τριβής, τουλάχιστον, στην περιοχή του κατάγματος ή/και στην ευρύτερη περιοχή.
    5. Η παρουσία εξωτερικής κάκωσης της κεφαλής της Αρμακόλα Ιασωνίας, ΔΕΝ καταγράφεται ούτε από τον ιατρό που την υποδέχτηκε στο κέντρο υγείας Σκιάθου, αλλά ούτε και από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου του Βόλου.
    6. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου αναγνωρίζεται κάταγμα κροταφικού οστούν, χωρίς άλλη συνοδό εξωτερική κάκωση της περιοχής, το πιθανότερο είναι:
    – να έχει δημιουργηθεί εξαιτίας επίδρασης κάθετης και όχι υπό γωνία δύναμης – το όργανο που προκάλεσε το κάταγμα, να είναι μαλακής σύστασης και όχι ανένδοτο, όπως το οδόστρωμα.
    7. Οι αλλοιώσεις που αναγνωρίστηκαν στην νεκροψία, στην περιοχή του αριστερού οφθαλμού και στην αριστερή επιφάνεια του προσώπου της Αρμακόλα
    Ιασωνίας, αποτελούν φυσικό επόμενο και εξέλιξη του κεφαλαιματώματος και της κρανιοτομής.
    8. Η εν λόγω σύγκρουση για να προκαλέσει κάταγμα στο κρανίου της θανούσης, θα πρέπει να ήταν σφοδρή και εμφανής, οπότε και θα γινόταν αντιληπτή από όλους του παρευρισκόμενους.
    9. Η παθούσα, στην περίπτωση του κατάγματος λόγω πτώσης από την μηχανή και σύγκρουσης με το οδόστρωμα, θα έπρεπε να είχε χάσει άμεσα και για σημαντικό χρονικό διάστημα τις αισθήσεις της, γεγονός το οποίο δεν επαληθεύεται από κανένα εκ των αυτόπτων μαρτύρων.
    10. Η σύγκρουση και η πλήξη του κρανίου της Ιασωνίας Αρμακόλα, δεν προκύπτει, ούτε από την ίδια (περιγράφεται ότι στο ΚΥ είχε άριστο επίπεδο συνείδησης – GCS 15/15, οπότε και μπορούσε να το αναφέρει μόνη της), ούτε από τις περιγραφές των συνοδών της, αλλά ούτε επίσης και από το ιατρό που την υποδέχτηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου