Στοχευμένες δράσεις προβολής της Σκιάθου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-03-12, 16:29:05
Στοχευμένες δράσεις προβολής της Σκιάθου

Παρουσίαση της έρευνας του Γεώργιου Δρακόπουλου με θέμα «Δημιουργία πλαισίου βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού Σκιάθος» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 1η Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου στο Μπούρτζι. Ο κ. Δρακόπουλος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία αφίξεων στον αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», από το 2006 μέχρι και τη περσινή τουριστική περίοδο, ανέλυσε ποιους μήνες παρουσιάζεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, από ποιες ευρωπαϊκές πόλεις η Σκιάθος δέχεται επισκέπτες και στη συνέχεια τόνισε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του τουριστικού προορισμού «Σκιάθος».

Επίσης πρότεινε βασικές δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στοχευμένα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν περεταίρω στο νησί της Σκιάθου οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός και ο καταδυτικός. Ανέλυσε πτυχές του τουριστικού μάρκετινγκ με δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ηλεκτρονικές εφαρμογές εύρεσης τουριστικών καταλυμάτων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση, με τον κ. Δρακόπουλο να απαντά σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτριος Πρεβεζάνος, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γιαννίτσης και Ηλίας Σταμέλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου όπως η Ερουλία Διολέττα, ο πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Μανώλης Κανταράκης, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες τουριστικών επαγγελμάτων.

Ο Δήμος Σκιάθου ήδη αξιοποιεί την έρευνα που ανέθεσε στον κ. Δρακόπουλο, αφού πολλές δράσεις που παρουσιάστηκαν υπάρχουν στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018, και συγχρόνως θα υπάρχει συνεχή και άμεση επαφή του Δήμου Σκιάθου με τον κ. Δρακόπουλο αλλά και τους φορείς του τουρισμού για τον σχεδιασμό όλων των μελλοντικών δράσεων. Φωτογραφίες: skiathoslife.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=