ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κόλλησε στον… μεταφορέα η μετακόμιση του Κ.Υ. Σκιάθου

κόλλησε-στον-μεταφορέα-η-μετακόμιση-104789

Σε αχρηστία εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια παραμένει το νεοανεγερθέν κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, το οποίο αν και ολοκληρώθηκε από τον Φεβρουάριο του 2015, εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό να λειτουργεί. Ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά ακόμη και στην ολοκλήρωση της κατασκευής της περίφραξης, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου δεν μπορεί να ξεκινήσει να λειτουργεί γιατί κολλάει στον… μεταφορέα, με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας να σφυρίζει αδιάφορα! Και δυστυχώς, η πρωτοβουλία που ανέλαβε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να βρεθεί μεταφορική εταιρεία και να υπάρξει σε πρώτο στάδιο μία εκτίμηση του κόστους, έπεσε στο κενό.

Δύο μήνες κάνει προσπάθειες το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου να βρεθεί μεταφορική εταιρεία, να επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας και να εκτιμήσει το κόστος μεταφοράς των ιατρικών μηχανημάτων από το παλιό κτίριο στο καινούργιο, αλλά δύο μήνες τώρα σκοντάφτει στην έλλειψη ενδιαφέροντος. «Μόνο μία εταιρεία ανταποκρίθηκε στο άτυπο κάλεσμά μας, η οποία τελικά δεν προχώρησε και σε εκτίμηση του κόστους», είπε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, Νίκος Σακελλαρόπουλος.

Ο ίδιος δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό. «Στείλαμε σε μεταφορικές εταιρείες και υπάλληλους του Κέντρου Υγείας για να μιλήσουν από κοντά. Μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για τον χρόνο της πληρωμής. Φόβος ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος βλάβης ενός μηχανήματος κατά τη μεταφορά. Ενδεχομένως να πρέπει να γίνει μία εκδήλωση ενδιαφέροντος», είπε ο ίδιος.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σκιάθου μπήκαν στη διαδικασία να κάνουν έρευνα αγοράς, στο πλαίσιο όλων των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν διαχρονικά για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση και λειτουργία του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. «Στόχος μας είναι υπάρξει μία διαφανής διαδικασία που να εξασφαλίζει το ελάχιστο δυνατό κόστος για το ελληνικό δημόσιο και την ασφαλή μεταφορά των ιατρικών μηχανημάτων» επισήμανε ο ίδιος.

Το νεοανεγερθέν κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με τις εργασίες της κατασκευής της περίφραξης. «Το Κέντρο Υγείας είναι μία ευαίσθητη υγειονομική μονάδα, και θα περιμέναμε να υπάρχει ενδιαφέρον και κινητοποίηση εκ μέρους των ιδιωτών μεταφορέων. Η μεταφορά των ιατρικών μηχανημάτων είναι ένα ζήτημα το οποίο ενδεχομένως θα το βρούμε μπροστά μας», πρόσθεσε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε για το θέμα στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει παραδώσει ήδη το έργο στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. «Η μεταφορά των μηχανημάτων μπορεί να γίνει παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής της περίφραξης. Απομένει ο επικεφαλής της 5ης ΥΠΕ Νέστορας Αντωνίου και η Υπηρεσία να μεταφέρουν εκεί τον εξοπλισμό» επισήμανε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας ασκούμε συνεχώς πιέσεις».

Η «μετακόμιση» του Κέντρου Υγείας Σκιάθου δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Το πρόβλημα έχει τεθεί στον κ. Αντωνίου και την 5η ΥΠΕ από τον Φεβρουάριο του 2015 ακόμη. Δύο χρόνια μετά φαίνεται ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, και το καινούργιο κτίριο παραμένει σε αχρηστία, ενώ πλησιάζει σιγά σιγά και το φετινό καλοκαίρι, που ο όγκος του πληθυσμού που επισκέπτεται το νησί είναι πολλαπλάσιος, και το προσωπικό και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Σκιάθου παραμένουν ακόμη στο παλιό κτίριο, στην Ακρόπολη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου