ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διαδικτυακή ενημέρωση γονέων

διαδικτυακή-ενημέρωση-γονέων-121324

Σύλλογοι γονέων από σχολεία της Αττικής και της Σκιάθου συμμετέχουν στο καινοτόμο εγχείρημα διαδικτυακής ενημέρωσης γονέων, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο. Το CSI Institute (Cyber Security International Institute), προχώρησε στην «Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων», ένα δωρεάν διαδραστικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 8 ωρών, όπου σε πραγματικό χρόνο ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του CSIi, Μανώλης Σφακιανάκης, και ομάδα καταρτισμένων εισηγητών, θα ενημερώνουν τους γονείς για τα σύγχρονα θέματα του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η ενημέρωση των γονέων αφορά τα θετικά και τα αρνητικά του διαδικτύου, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και τις καταστάσεις με τις οποίες οι ανήλικοι έρχονται αντιμέτωποι. Ταυτόχρονα θα δοθούν στους γονείς εφόδια και πρακτικές λύσεις, τόσο σε τεχνικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ώστε να είναι σε θέση να συμπορεύονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους, να τα εκπαιδεύουν, ως προς την ασφαλή τους πλοήγηση στο διαδίκτυο, αλλά και να τα νουθετούν.

Η παρουσίαση του προγράμματος ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το CSIi, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαδικτύου.

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε η πρώτη δοκιμή της διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω της οποίας θα πραγματοποιείται το πρόγραμμα, όπου συμμετείχαν από τη Σκιάθο η Ρέα Αλατζά, γραμματέας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου, ο Γιάννης Γιαννίτσης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου και ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της «Ψηφιακής Ακαδημίας Γονέων» ο κ. Σφακιανάκης, δήλωσε ότι: «Η Ψηφιακή Ακαδημία Γονέων, η πρώτη στη χώρα μας, είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που στόχο έχει να δώσει στους γονείς όλες τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις διαδικτυακές κρίσεις που προκύπτουν σε σχέση με τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, καθώς και να φέρουμε κοντά γονείς και παιδιά και να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος σχετικά με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Το πρόγραμμα έχει ήδη μεγάλη απήχηση. Έχουμε γύρω στις 2.500 συμμετοχές και έχει ξεκινήσει εκπαίδευση σε οικογένειες από περιοχές της Αθήνας, του δήμου Φυλής, Καισαριανής, καθώς και εκτός Αττικής, όπως η Σκιάθος. Σκοπός και στόχος μας είναι να επεκταθούμε σε ακόμη περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, με τη βοήθεια των υποστηρικτών μας».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές το μήνα online, μέσα από την Εκπαιδευτική Διαδικτυακή Πλατφόρμα BLACKBOARD, που διατίθεται από την εταιρεία Cosmolearn. Ο κύκλος εκπαίδευσης θα είναι μηνιαίος, και θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά με την εκπαίδευση γονέων από επιλεγμένα σχολεία, ενώ πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε συνεννόηση με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων σε σχολεία όλης της χώρας, με στόχο την ενημέρωση περισσότερων από 2.000 ενδιαφερόμενων κάθε μήνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου