ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νέα διαβούλευση για επαναλειτουργία της γραμμής Σποράδες-Θεσσαλονίκη

νέα-διαβούλευση-για-επαναλειτουργία-156666

Θα γίνει προσπάθεια από πλευράς υπουργείου Ναυτιλίας να υπάρξει διαβούλευση και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρείες για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Σποράδων με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της θερινής περιόδου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, με αφορμή την απόφαση της «Ηellenic SeaWays» να μην δρομολογήσει την απευθείας σύνδεση με ταχύπλοο, των τριών νησιών με τη Θεσσαλονίκη, το φετινό καλοκαίρι.

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι πριν από δύο ημέρες σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης εξυπηρέτησης των νησιών, ενώ έχουν ζητηθεί στοιχεία για τις ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων των αεροπλάνων που προσεγγίζουν τα τρία νησιά προκειμένου να διαμορφωθεί καταλληλότερα το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Σημειώνεται ότι οι δήμαρχοι Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης είχαν συνάντηση στον Πειραιά με τους εκπροσώπους της ακτοπλοϊκής εταιρείας και ζήτησαν την επαναλειτουργία της γραμμής, όπως είχε γίνει τα δύο τελευταία χρόνια.

Η «Ηellenic SeaWays» ήταν αρνητική στο αίτημα των δημάρχων, επικαλούμενη στοιχεία της εταιρείας, σύμφωνα με τα οποία, η απευθείας σύνδεση με το ταχύπλοο FlyingCut 4 επί δύο χρόνια, δεν απέφερε τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου