ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου

αναψαν-τα-αίματα-στο-δημοτικό-συμβούλ-191455

Ενταση και φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη διάρκεια της προχθεσινής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου για τον προϋπολογισμό, από την οποία απουσίαζαν μερικά μέλη της ομάδας πλειοψηφίας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ήσσονος αντιπολίτευσης Μανώλης Πασχάλης εξαπέλυσε φραστική επίθεση κατά του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλου Τασσιόπουλου, θεωρώντας ότι ήρθε στο συμβούλιο, μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης, Γιάννη Πατσά, για να στηρίξουν την ομάδα πλειοψηφίας, υπερψηφίζοντας τον προϋπολογισμό.

Ο Μανώλης Πασχάλης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατηγορώντας ευθέως τον σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης και τον επικεφαλής της παράταξης ότι «ήρθαν άρον – άρον για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό», κάνοντας λόγο για «κίνηση στήριξης της δημοτικής αρχής», σε αντίθεση με τον αντιπολιτευτικό τους ρόλο.

Η ένταση που προκλήθηκε είχε ως αποτέλεσμα την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τρακόσα, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ η συζήτηση σε έντονους τόνους επεκτάθηκε μεταξύ μελών της αντιπολίτευσης και του αντιδημάρχου, Κώστα Γιαννίτση.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον κ. Τασσιόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Πήγα να ψηφίσω τον προϋπολογισμό, θεωρώντας ότι αν δεν εγκρίνονταν δεν θα υπήρχε λειτουργία του δήμου. Δεν ψήφισα τον προϋπολογισμό για να ικανοποιήσω την πλειοψηφία, αλλά θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρχει λειτουργία του δήμου. Το έχω δηλώσει ότι δεν με πιέζει κανένας για να αποφασίσω. Είμαι είκοσι χρόνια δημοτικός σύμβουλος. Δεν έχω άποψη;» διερωτήθηκε.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε, τελικά, κατά πλειοψηφία, αφού κατευνάστηκαν τα πνεύματα και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τρακόσας: «Είμαστε Έλληνες και εντάσεις συμβαίνουν όταν συνεδριάζουν συλλογικά όργανα. Η συνεδρίαση του προϋπολογισμού, πάντα είναι μια κορυφαία συνεδρίαση, στην οποία ο καθένας θέλει να προβάλλει τις απόψεις, τις θέσεις του και καμιά φορά οξύνονται τα πνεύματα. Ευχαριστώ τους συναδέλφους που ήρθαν, είπαν τις προτάσεις, τις απόψεις τους, θετικές ή αρνητικές, κι αυτό είναι καλό. Δεν υπάρχει συνεδρίαση χωρίς εντάσεις».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου