ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Νεαρός Σκιαθίτης στο «Master chef»

νεαρός-σκιαθίτης-στο-master-chef-213765

Λάτρης των παραδοσιακών γεύσεων και της μεσογειακής κουζίνας είναι ο Σκιαθίτης Γιώργος Τσιμπλιαράκης, ο οποίος συμμετείχε στην προκριματική φάση του νέου κύκλου του «Master chef» που θα προβληθεί τηλεοπτικά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο 21χρονος ταλαντούχος σεφ από το νησί του Παπαδιαμάντη, ξεδίπλωσε το ταλέντο του και παρουσίασε δημιουργικά πιάτα με την προσωπική του σφραγίδα, έχοντας ως αφετηρία τις παραδοσιακές γαρίδες με χόρτα, πιάτο που χαρακτηρίστηκε «πολύ γευστικό» από τους κριτές, ενώ στη συνέχεια παρασκεύασε ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και την προσωπική του γευστική πινελιά.

Ο πολλά υποσχόμενος μάγειρας έχει σπουδάσει στο Θεσσαλικό ΙΕΚ το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται από μικρή ηλικία. Όπως αναφέρει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μαγειρική όταν ήταν ακόμη μαθητής τρίτης γυμνασίου, ενώ ανακάλυψε στην πορεία, ότι είναι ένα δημιουργικό πεδίο εξέλιξης για τον ίδιο.

Ο Γιώργος Τσιμπλιαράκης έχει πάθος με τη μεσογειακή κουζίνα

«Μου αρέσει, γενικά, η κουζίνα και επειδή κατάγομαι από τη Σκιάθο, ένα τουριστικό νησί, πιστεύω ότι η μαγειρική είναι το καλύτερο επάγγελμα για να ακολουθήσει κάποιος. Είναι επάγγελμα με μέλλον» τονίζει. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε νωρίς, αρχικά σε σνακ μπαρ, κατόπιν σε παραδοσιακά ταβερνάκια του νησιού και τις τρεις τελευταίες σεζόν, εργάζεται σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σκιάθου στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Οι μεσογειακές γεύσεις αποτελούν πεδίο έμπνευσης για τον ίδιο, ενώ όπως επισημαίνει παράλληλα, βάζει τη δική του πινελιά στις παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και τον τρόπο παρουσίασης του κάθε πιάτου.

Όνειρό του είναι να εμπλουτίσει τις γνώσεις του πάνω στη μαγειρική και να δημιουργήσει μελλοντικά τον δικό του χώρο, το δικό του ρεστοράν, με παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα και πινελιές της Σκιάθου.

Η εμπειρία που αποκόμισε από τη βραχύχρονη συμμετοχή του στο «Master chef» είναι πολύ θετική, κι όπως ομολογεί «θα το επαναλάμβανα, ευχαρίστως».

Ο ταλαντούχος μάγειρας τάσσεται υπέρ της άποψης ότι η μαγειρική, η δημιουργική κουζίνα γενικότερα, είναι επάγγελμα με μέλλον και προοπτική, υπό την προϋπόθεση, όμως, ότι ο δημιουργός, αγαπάει το συγκεκριμένο αντικείμενο και ασχολείται με μεράκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου