ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρόστιμο 500€ για εναπόθεση μπάζων σε δασική έκταση

πρόστιμο-500e-για-εναπόθεση-μπάζων-σε-δασ-229980

Τσουχτερό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ επιβλήθηκε προχθές σε ιδιώτη, ο οποίος εναπόθεσε άχρηστα οικοδομικά υλικά σε ρέμα που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, σε δασική έκταση της Σκιάθου. Μετά από καταγγελία που δέχτηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Κώστας, Γιαννίτσης, διενεργήθηκε αμέσως έρευνα, και η δημοτική αστυνομία, που έσπευσε επιτόπου, εντόπισε τον υπαίτιο της ρύπανσης.

Παράλληλα, ο ίδιος υποχρεούται να απομακρύνει τα μπάζα που εναπόθεσε στο δάσος, σε διάστημα 20 ημερών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος Σκιάθου θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου και θα επιβληθούν τα έξοδα των εργασιών, στον υπαίτιο της ρύπανσης.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν καταγράψει παρόμοια περιστατικά και κατά το παρελθόν, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν οι υπαίτιοι του προβλήματος.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σκιάθου υπογράμμισε ότι «είναι καταδικαστέο κάθε παρόμοιο περιστατικό, διότι εκείνο που προέχει, είναι η προστασία του περιβάλλοντος». Παράλληλα ανέφερε ότι το ύψος του προστίμου που επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση που αφορά την ρίψη μπαζών, είναι 500 ευρώ και έχει καθοριστεί με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμος Σκιάθου καταβάλλει, στο μεταξύ, κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αποτραπεί κάθε παρόμοιο φαινόμενο στο μέλλον, με σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, προκειμένου να γίνει αντιληπτή από όλους η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Από την πλευρά μας δίνουμε λύσεις και τονίζουμε πάντα, ότι σε κάθε παρόμοια περίπτωση, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας, προκειμένου να ενημερωθούν, για τον χώρο εναπόθεσης των άχρηστων οικοδομικών υλικών» τόνισε ο αντιδήμαρχος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου