Καταγγελίες κακοποίησης ζώων στη Σκόπελο

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-07, 19:59:03
(φωτό αρχείου)
Καταγγελίες κακοποίησης ζώων στη Σκόπελο

Αποδέκτες καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων στη Σκόπελο γίνονται τα μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, ζητώντας από τον Δήμο Σκοπέλου «να αναλάβει τις ευθύνες του» και από την τοπική Αστυνομία «να κάνει τον γύρο του μικρού νησιού και να δράσει αυτεπάγγελτα, πάντα σύμφωνα με το τι επιβάλλει η νομοθεσία».

Παράλληλα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στη σημαντική προσφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών που ασχολούνται με την προστασία των ζώων στη Σκόπελο.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι ανακοίνωση εξέδωσε στη διάρκεια του προηγούμενου μήνα ο Δήμος Σκοπέλου, καταγγέλλοντας και καυτηριάζοντας σε όλους τους τόνους «την εγκληματική δράση εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων από αγνώστους που παρασάγγας απέχουν από τον χαρακτηρισμό τους ως ανθρώπων». Παράλληλα χαρακτηρίζει «ιδιαζόντως απεχθές έγκλημα» τη δηλητηρίαση ζώων με «φόλες» και υπογραμμίζει ότι «επ’ ουδενί πρέπει να γίνει ανεκτό από τη σκοπελίτικη κοινωνία, που διακρίνεται γενικότερα για τα φιλοζωικά της αισθήματα». Ο Δήμος Σκοπέλου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημότες «να αποδοκιμάζουν δημόσια τέτοια φαινόμενα, που δυσφημούν το νησί μας πανελλαδικά και διεθνώς, και να ενημερώνουν αμέσως τον δήμο και τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές (Αστυνομία και Λιμενικό για τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα) για παρόμοια κρούσματα».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=