ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ανοιχτά – κλειστά τα δημοτικά στη Σκιάθο

ανοιχτά-κλειστά-τα-δημοτικά-στη-σκιά-260077

Οι σχολικές αυλόπορτες του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου ήταν ανοιχτές χθες το πρωί, το κατώφλι όμως δεν πέρασε ούτε ένας μαθητής. Οι γονείς των μαθητών αποφάσισαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, απέχοντας από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που υφίστανται κάθε χρόνο στα σχολεία του νησιού.

Τον χορό των κινητοποιήσεων των γονέων άνοιξε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, απ’ όπου λείπει μία δασκάλα για τη Γ’ τάξη και χθες, σε ένδειξη συμπαράστασης, μαθήματα -απουσία μαθητών- δεν έγιναν ούτε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού.

Σήμερα και αύριο τα μαθήματα πρόκειται να γίνουν κανονικά, με τους μαθητές να επιστρέφουν στις τάξεις, προκειμένου να γίνει και η γιορτή και η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Όμως, αύριο, Παρασκευή, οι γονείς πρόκειται να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εντείνοντας τις πιέσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στα σχολεία του νησιού. Στην κινητοποίηση αναμένεται να συμμετέχουν τα διοικητικά συμβούλια όλων των συλλόγων γονέων των σχολικών μονάδων της Σκιάθου.

Από Δευτέρα, όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των γονέων μαθητών, θα κλείσουν όλα τα σχολεία: το νηπιαγωγείο, τα δύο δημοτικά, το γυμνάσιο και το λύκειο.

«Σε επικοινωνία που είχα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο, ενημερώθηκα ότι μία αναπληρώτρια που θα ερχόταν στο νησί για να καλύψει ειδικότητα τελικώς παραιτήθηκε. Περιμένουμε να μας έρθει ένας γυμναστής, ενώ έως τέλος της εβδομάδας, εκτιμάται ότι θα προσληφθεί και μία αναπληρώτρια δασκάλα για την Γ’ τάξη», ανέφερε η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων των μαθητών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου, κ. Νίνα Μαστοράκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου