ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τριακόσιοι εμβολιασμοί στην Αλόννησο

τριακόσιοι-εμβολιασμοί-στην-αλόννησ-274177

Εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου προσφέρουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους

Εβδομήντα γιατροί όλων των ειδικοτήτων απαρτίζουν την Ομάδα του Αιγαίου που βρίσκεται στην Αλόννησο, για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στους κατοίκους του νησιού. Στο πλαίσιο της «απόβασης» κοινωνικής προσφοράς που πραγματοποιείται στην Αλόννησο, θα εμβολιαστούν δωρεάν 300 περίπου κάτοικοι του νησιού, προκειμένου να «θωρακιστούν» από τον πνευμονόκοκκο.

Η ομάδα των γιατρών που ταξίδεψαν μέχρι την Αλόννησο για να προσφέρουν εθελοντικά της υπηρεσίες τους, θα παραμείνουν έως σήμερα το μεσημέρι στο νησί, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στον τοπικό πληθυσμό.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα για ένα νησί όπως η Αλόννησος, που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα λόγω της δραματικής υποστελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου.

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, στο δημαρχείο αλλά και σε αίθουσες του δημοτικού σχολείου ενώ, όπως τονίζει ο δήμαρχος του νησιού, είναι η μεγαλύτερη ιατρική αποστολή των τελευταίων χρόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου