ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πτήσεις από Ελβετία για Σκιάθο

πτήσεις-από-ελβετία-για-σκιάθο-284071

Στην κατεύθυνση της ελβετικής αγοράς στρέφεται το τουριστικό ενδιαφέρον με στόχο να ανοίξει νέος κύκλος απευθείας πτήσεων το 2019 από τη συγκεκριμένη χώρα για τη Σκιάθο. Η πρωτοβουλία ανήκει στον τουριστικό πράκτορα Αλέκο Ευσταθίου, πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ο οποίος βρίσκεται σε επαφή με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή που είχε διακοπεί πριν από αρκετά χρόνια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι επαφές με το εξωτερικό συνεχίζονται στο μεταξύ προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ευσταθίου, «η ελβετική αγορά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι ενδιαφέρουσα».

Μετά την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με το Τελ Αβίβ, οι προσπάθειες του ίδιου επιχειρηματία συνεχίζονται στην κατεύθυνση της προσέλκυσης τουριστών με υψηλό βαλάντιο στο νησί που κατέχει σημαντική θέση στον διεθνή τουριστικό χάρτη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ευσταθίου, η φετινή σεζόν θα κλείσει με θετικό πρόσημο και αύξηση πέντε περίπου ποσοστιαίων μονάδων για το αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου σημειώθηκε αυξητική τάση, ενώ το σύνολο των ξένων επιβατών αναμένεται να μεταφραστεί και φέτος σε εξαψήφιο νούμερο.

Ο κύκλος των πτήσεων από το εξωτερικό θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει η τελευταία πτήση της σεζόν με προορισμό τη Γερμανία, ενώ στο μεταξύ υπάρχουν ακόμη ξένοι επισκέπτες στο νησί, οι οποίοι απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

Οι εθνικότητες των ξένων επισκεπτών του νησιού για τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι Αγγλοι, Σκανδιναβοί και Γερμανοί, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος των Ξενοδόχων της Σκιάθου, «πρέπει να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να παραμένουν ανοιχτά και κάποια καταστήματα εντός αλλά και εκτός της χώρας της Σκιάθου, διότι υπάρχουν ακόμη ξένοι τουρίστες στα ξενοδοχεία, η σεζόν διαρκεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, αλλά παρατηρούμε ότι πολλά καταστήματα κλείνουν πριν τελειώσει ο Σεπτέμβριος».

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι επαφές με το εξωτερικό προκειμένου να κλειστούν έγκαιρα οι συμφωνίες της επόμενης σεζόν και προγραμματίζονται συμμετοχές σε τουριστικές διοργανώσεις και εκθέσεις του εξωτερικού, με αφετηρία την World Travel Market του Λονδίνου στις αρχές Νοεμβρίου.

«Εχουμε ήδη ξεκινήσει και κάνουμε τον προγραμματισμό μάρκετινγκ για τον χειμώνα, παίρνουμε μέρος σε ρόουντ σόους και διεθνείς τουριστικές διοργανώσεις και πιστεύουμε ότι η επόμενη σεζόν θα είναι όπως η φετινή, αλλά δεν έχουμε ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα» επεσήμανε ο ίδιος.

Η γενική αίσθηση πάντως είναι ότι ήταν αυξημένες οι αφίξεις των ξένων τουριστών στο νησί αλλά μειωμένα, αντίθετα, τα χρήματα που διέθεσαν οι επισκέπτες στη διάρκεια των διακοπών τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου