ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εδωσε σήμα ο Bill στην Αλόννησο

εδωσε-σήμα-ο-bill-στην-αλόννησο-330710

Ευχάριστη είδηση έδωσε στη δημοσιότητα η MOm, η Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, σχετικά με τον Bill, το τρισχαριτωμένο φωκάκι που, πέντε μήνες μετά την επιστροφή στο φυσικό του περιβάλλον, επισκέπτεται τακτικά τις ακτές της Αλοννήσου τον τελευταίο μήνα.

Το φωκάκι σήμερα είναι νεαρής ηλικίας, 10 περίπου μηνών, είναι ευτραφές και πολύ καλά στην υγεία του, όπως ανέφεραν επιστήμονες της MOm Αλοννήσου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Στη σχετική ανάρτηση της Εταιρείας για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, αναφέρεται ότι: «Ο Bill, η νεαρή πλέον φώκια που απελευθερώθηκε στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων τον περασμένο Μάρτιο, μετά την περίθαλψή της έκανε την εμφάνισή της! Ο Bill, πέντε σχεδόν μήνες μετά την απελευθέρωσή του στο φυσικό του περιβάλλον, φαίνεται να είναι σε πολύ καλή διατροφική κατάσταση, και χρησιμοποιεί συχνά παραλίες της περιοχής για να ξεκουραστεί και να πάρει τους υπνάκους του!»

Υπενθυμίζεται ότι ο μικρός Bill επέστρεψε πλέον στο φυσικό του περιβάλλον, τη θάλασσα, μετά από τετράμηνη νοσηλεία στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών της MOm στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου κατόπιν συνεργασίας της Mom, με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου και την υποστήριξη του THALASSA FOUNDATION.

Το μικρό φωκάκι που συγκίνησε το πανελλήνιο, είχε εντοπιστεί πριν από τέσσερις μήνες σε παραλία της Σιθωνίας στη Χαλκιδική, υποσιτισμένο, αφυδατωμένο, με πολλά παράσιτα. Το φωκάκι, το οποίο θήλαζε από τη μητέρα του, έχασε τον προσανατολισμό του και παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα, άγνωστο από ποια περιοχή στην παραλία της Σιθωνίας. Φύλακας παρακείμενου ξενοδοχείο εντόπισε το μικρό φωκάκι και αμέσως ενημερώθηκαν το οικείο λιμεναρχείο και η MOm, που έστησαν αμέσως γέφυρα ζωής για τη σωτηρία του.

Χάρη στη φροντίδα της επιστημονικής μονάδας και την οικονομική συνδρομή Ολλανδών δημοσιογράφων, αλλά και δεκάδων ευαισθητοποιημένων φίλων της MOm που προσέφεραν το υστέρημά τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκστρατεία διάσωσης του μικρού Bill και η απελευθέρωσή του στο θαλάσσιο πάρκο Βορείων Σποράδων. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν εντοπίστηκε ζύγιζε μόλις 20 κιλά και έφτασε αισίως τα 67, οπότε και κρίθηκε ικανό να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου